Мениджърът на Манчестър Юнайтед Сър Алекс Фъргюсън обяви, че Димитър Бребатов ще даде ново измерение в опитите на тима да защити титлите си в Англия и във Висшата лига.

През миналия сезон Юнайтед бе зависим от 42-ата гола на Кристиано Роналдо, но Фъргюсън смята, че привличането на българина ще донесе по-голямо разнообразие в атака.

“Сега имаме различни алтернативи и с възможните комбинации изглеждаме много силни. Привличането на Димитър е голямо предимство за нас, заяви шотландецът при представянето на Бербатов. – Играчите ми са млади. Бербатов ще ни бъде от полза със своя опит и въображение.”

“Неговото физическо присъствие на терена е нещо, което ни липсваше от известно време. Може би от Теди Шерингам или Ерик Кантона. Димитър има и прекрасен поглед на терена и пази добре топката, допълни Фърги. – Неговият голов показател е чудесен и ще допринесе много за нашия отбор. Мисля, че неговото привличане е голяма крачка напред за Манчестър Юнайтед.”

Сър Алекс допълни, че Бербатов, Карлос Тевес и Кристиано Роналдо са способни да вкарат по 20 гола през новия сезон.

“Ако добавим и Уейн Рууни, то ние ще имаме достатъчно реализирани голове, за да ни позволят да постигнем поставените цели.”, завърши Фъргюсън.

Юнайтед успя да привлече Бербатов в последните минути на последния ден от летния трансферен прозорец. Очаква се утре 27-годишният български национал да дебютира за “червените дяволи” срещу Ливърпул на “Анфилд”.

Сър Алекс Фъргюсън заяви, че тимът му няма проблеми с контузии, след като Оуен Харгрийвс, Майкъл Карик и Райън Гигс се възстановиха от травмите си. Само Кристиано Роналдо е аут за гостуването на “червените”, но неговото възстановяване след операция на глезена върви добре. Очаква се португалецът да излезе за Юнайтед в сряда, когато на “Олд Трафорд” гостува Виляреал в мач от Група “Е” на Шампионската лига./БЛИЦ

ОЩЕ ЗА БЕРБАТОВ ОТ ДНЕС
Бербо при представянето си: Не съм се замислял за Сити
Бербатов: Искам да спечеля „Златната топка”
Уейн Рууни към Бербо: Стягай се да вкарваме!
Райън Гигс: Бербатов може да стане легенда на Юнайтед