Българската легенда на световния футбол Христо Стоичков сподели в интервю за аржентинскя канал на ЕSPN, че е имал възможност да играе за местния гранд Бока Хуниорс, но се завърнал за втория си период в Барселона. Камата нападна и списание "Франс Футбол", че не включи Лионел Меси сред номинираните за "Златната топка" тази година.

“Имаше момент, в който можех да дойда в Аржентина. През 1996-а се говореше за Бока Хуниорс, но никой от клуба така и не се свърза с мен”, заяви Стоичков за своята кариера.

Камата коментира и пренебрегването на “Франс Футбол” към Лионел Меси за номинираните тази година за “Златната топка”, въпреки че аржентинецът има рекордните шест отличия.

Winbet - на един клик разстояниe! (18+)

“Нямам никаква представа как се гласува, но това списание показа, че няма характер. В последната му година в Барселона беше невъзможно да бъде конкурентоспособен заради състава, който не беше добър във футболно отношение. През 2021 година той страдаше в ПСЖ най-вероятно заради езика. Сега обаче това ще бъде годината на Лионел", заяви легендата за Меси, а за напускането на аржентинеца от Барселона добави: "Меси е един мит, а за тях не може да се говори. Дали заслужава начина, по който си тръгна от Барса? Как не! Доста се накарах на всички, които допринесоха за това. Не мисля, че той го заслужаваше. Той доставяше радост на децата по цял свят, не само в Барселона. Виждали ли сте снимките с момчето в Афганистан с торбичката? Ако питате някой от където и да е по света, той ще знае кой е Меси. Дали ме заболя от напускането му? В началото - да, но сега съм щастлив. Знаете ли защо? Защото аз имам много добро приятелство с него, баща му и семейството му. През първата година аз страдах, тъй като видях как страда един приятел. Все още му влияеше начина, по който си тръгна. Едно момче с лице, което не беше Лионел Меси". 

"За мен това не беше той и си говорих с него. Казах му: "Първият или последният ще си? Колко играчи на Барселона са приключили своя цикъл там и са отишли другаде. Нищо не е станало. Щастлив ли си с жената? “Да”. Щастлив ли си с децата? “Да”. Тогава какво искаш да ти кажа? Денят не приключва с футбола. Как ми се струва той сега? Щастлив и тази година ще му се получи. Мондиала? Това е друго нещо, там са едва седем мача. Вие тук, които сте по-близо до националния отбор, знаете, че е рано да се каже дали Аржентина ще спечели Световното, или не. Настоящият Барселона? Ако този състав на Чави не спечели първенството, това ще бъде провал”, завърши легендата, коментирайки и звездната лятна селекция на каталунците.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК