Разочарованият собственик на Манчестър Сити Таксин Шинаватра е готов да напусне поста си в клуба от английската Висша лига, заяви изпълнителният директор на “гражданите” пред британски вестник. За “небесносините” играят българските национали Мартин Петров и Валери Божинов.
“Човекът е разочарован заради позора, който се нанася върху клуба и Висшата лига, заяви Гари Куук. – Той ми каза: “Ако трябва да напусна поста си на директор на клуба, тъй като това ще е от полза на Висшата лига, то аз ще го направя, но това няма да промени нищо свързано със собствеността ми върху клуба”.”
Според “Дейле Телеграф” Куук се е срещнал с председателят на Висшата лига Дейв Ричардс, за да разбере къде точно Таксин се е провалил на теста за “подходяща личност”.
Според правилата на Премиършип клубните директори могат да бъдат освобождавани, ако бъдат признати за виновни за корупция от компетентен съд, където и да е по света.
59-годишният Таксин е разследван в Тайланд, където дори е заплашен със затвор за присвоени от него и семейството му суми в периода, в който той бе министър-председател на страната./БЛИЦ