Бившият футболст на Челси и Селтик Чарли Мусонда изчезна мистериозно само няколко дни, след като се присъедини към белгийския Зулте Варегем.

25-годишният бивш младежки национал на Белгия беше освободен от Челси това лято след десет години в клуба, където не успя дори да запише нито един мач във Висшата лига.

През 2017 година беше изпратен под наем в Селтик с договор за 18 месеца, но контрактът беше прекратен преждевременно едва след само шест месеца, тъй като той стартира като титуляр в два мача за първенство.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

Поредица от контузии провалиха периода му под наем във Витес.

Мусонда се опита да възроди кариерата си в Зулте Варегем това лято, след като напусна Челси. И му беше предложена сделка, след като успя да впечатли треньора по време на пробния период.

Той така и не се завърна към тренировки след предложения му договор, като първоначално белгийският клуб настояваше, че Мусонда отсъства само поради семеен проблем и ще се върне, за да подпише с тях.

Сега от Зулте Варегем признаха, че нямат представа къде е Чарли Мусонда. Бъдещето му остава неизвестно след мистериозното му изчезване.

„Кога Чарли Мусонда ще се върне към тренировъчния процес? Не знам. Ще се върне ли някога? Никаква идея. Не знам дали ще го спрем, защото той не е влизал, откакто тренира преди няколко седмици и не сме имали контакт с него“, коментира изпълнителният директор на белгийския клуб Еди Кордие.