Милан се класира за 1/8-финалите на Лига Европа, след като завърши 1:1 срещу Цървена звезда на "Джузепе Меаца" в мач реванш от 1/16-финалите на Лига Европа. "Росонерите" продължиха напред благодарение на гола си на чужд терен. Срещата в Белград завърши при резултат 2:2. 

Франк Кесие се разписа от дузпа в 9-ата минута, която бе отсъдена за игра с ръка на Голебич.

В 24-ата Ел Фарду Бен изравни резултата. Той направи Донарума безпомощен с удар по земя от средна дистанция. 

В 70-ата Марко Гобелич от състава на гостите беше изгонен от игра. Милан веднага се възползва от това и в 74-ата минута резервата Алексис Салемакерс прати топката в противниковата мрежа, но при вдигнат флаг за засада на Ибрахимович. Попадението не бе зачетено и срещата завърши при резултат 1:1.

В протоколен мач Манчестър Юнайтед и и Реал (Сосиедад) завършиха 0:0 на "Олд Трафорд". Тимът на Оле Гунар Солскяер победи в първия мач с 4:0 и така продължи напред.

В 13-ата минута Даниел Джеймс извърши нарушение в наказателното поле, заради което испанците получиха право да изпълнят дузпа. Зад бялата точка застана Микел Оярсабал, който обаче стрeля встрани от вратата.

В 63-ата минута Аксел Туанзебе засече центриране с глава и вкара топката в мрежата. След разглеждане от ВАР, реферът не зачете попадението заради фаул в атака. До края на двубоя попадения не паднаха и срещата завърши 0:0.