ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Премиерът на Унгария Виктор Орбан отправи сензационно предложение, давайки 8 милиона евро за евентуално домакинство на Суперкупата на Италия между Милан и Интер, съобщава La Repubblica. Той иска стадион „Панчо Арена“ в родното му градче Фелчут да приеме мача между „росонерите“ и „нерадзурите“ през януари 2023 година.

Фелчут се намира на 35 километра от Будапеща и има 2000 жители, а стадионът е с капацитет от 4000 места. Когато стадионът беше построен през 2012 година, голяма част от населението осъди строежа, предполагайки, че е „паметник на корупцията и мегаломанията“.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

Иначе градчето става известно през 2009 година, когато бе обявено за най-богатото в Унгария с най-голям брой богаташи на глава от населението.

Босовете на италианския футбол обмислят идеята, но някои се противопоставят на концепцията поради политически причини, включително президентът на Серия „А“ Лоренцо Казини. Сред онези, които подкрепят идеята за мач в Унгария, са Милан и Интер , които с радост биха си спестили 5000 километра пътуване до Рияд в Саудитска Арабия, където би трябвало да играят по предварителни планове.

Сега топката е в полето на шефовете на италианския футбол, който трябва да решат дали да приемат предложението или не.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК