Бразилия и САЩ завършиха при резултат 1:1 в контролна среща, играна в Орландо (щат Флорида). Това беше последната проверка и за двата тима преди началото на Копа Америка (20 юни – 14 юли).

„Селесао“ не успя да докаже, че е напълно готов за атака на титлата в 48-ото издание на континенталния шампионат на Южна Америка. Тимът на Доривал Жуниор няма загуба от началото на 2024 г., но редува победи и равенства в изиграните си четири срещи.

Американците бяха под натиск да заличат слабото си представяне при загубата с 1:5 от Колумбия през уикенда и успяха да се реабилитират пред своите фенове. „Янките“ не допуснаха поражение едва за втори път в последните си 20 мача срещу петкратните световни шампиони.

Бразилия откри резултата в 17-ата минута, възползвайки се от недобро изчистване от страна на вратаря Матю Търнър. Родриго успя да се разпише след асистенция на Рафиня.

Девет минути по-късно САЩ изравни. Кристиан Пулишич беше съборен на границата наказателното поле на „селесао“ и сам изпълни отсъдения пряк свободен удар. Фланговият нападател на Милан прати топката във вратарския ъгъл Алисон.

Бразилия, деветкратен шампион на Южна Америка, започва атаката на титлата от Копа Америка срещу Коста Рика на 25 юни от 4:00 часа рано сутринта българско време. Двубоят е от група „D“, в която са още Парагвай и Колумбия.

САЩ е в група „С“ с Боливия, Панама и Уругвай, а първия мач на „янките“ е срещу боливийската селекция на 24 юни от 1:00 часа след полунощ българско време.