-Никола, какво ще кажеш за двубоя довечера между Черна гора и България?

 

-Ще бъде много трудно на България да спечели. Разполагате с по-класен състав, но предимството за нас е, че сме домакини. Със сигурност българите ги чака страхотна атмосфера в Подгорица. Другото, което може да помогне на сънародниците ми е, че те ще се хвърлят с голямо желание за победа, все пак това е първият официален мач на Черна гора като отделена страна. Всички искат да покажат, че не сме за подценяване.

 

-Говори се колко силни са Вучинич и Йоветич. Те имат ли класата на Димитър Бербатов?

 

-Двамата са наистина много добри. Като дойдох в Италия разбрах, че постоянно се говори за Мирко. Той прави силни мачове с екипа на Рома. Стеван Йоветич пък е смятан за един от най-големите млади таланти. Бербатов е сред най-добрите нападатели в света в момента, не случайно премина в Манчестър Юнайтед. И ние обаче разполагаме с качествени играчи, които знаят как да се справят на терена.

 

-Защитата ли е слабото звено на Черна гора?

 

-Да, това е така. Тимът разполага с добри нападатели и халфове, но в отбрана има още какво да се желае. Грешките в тази зона могат да доведат до провал. Ако момчетата там не се справят с вашите нападатели, ще е пагубно. Вие разполагате с Бербатов, Мартин Петров, Велизар, с когото бях в ЦСКА, все прекрасни футболисти.

 

-Но Мартин Петров е контузен и няма да играе...

 

-Не знаех. Той е сред най-добрите играчи, няма спиране по крилото. Това е голяма загуба за вас. Заедно с Бербатов са добър тандем в предни позиции.

 

-Може ли да дадеш прогноза за мача довечера?

 

-Давам 1:1. Пак се връщам на думите ми, че имате по-класен състав, но едва ли ще победите. Казвам го най-вече заради това, че играчите в нашия национален отбор са пред исторически двубой и ще направят всичко, за да не останат с празни ръце.


-Какво става с теб, как е в Удинезе?

 

-Нямах никакъв късмет. Тъкмо пристигнах в отбора и се контузих. Трябва да се възстановявам около 6 седмици. На една тренировка получих травма на адукторите. Преди няколко дни започнах леко да тичам, предстои ми още работа.

 

-Как те приеха новите ти съотборници?

 

-Всичко е наред. В тима има голяма конкуренция – особено в защита и нападение. В предни позиции са Тото ди Натале и Куалярела, прекрасни футболисти. Има доста бранители и ще ми бъде трудно. Ще дам всичко от себе си, трябва ми време, за да се наложа в титулярния състав.

 

-Как е животът в Удине, при теб ли е приятелката ти Йелена?

 

-Градът ми харесва. Все още не знам италиански и ми е трудно да общувам. А и никой не иска да използва английски. Но така е в повечето страни, държат си на езика и ако не го научиш, не искат и да чуват чужда  реч. Йелена още е в Белград, тъй като няма виза. В това отношение в България поне стана по-лесно, не трябва да си вадите визи. При нас в Сърбия е трагедия като стане дума за разрешаване на подобни въпроси.

 

-Следиш ли какво става с ЦСКА?

 

-За жалост все още съм в хотел, в който няма интернет. От време навреме ми се обажда Настич, за да ме информира какво става в отбора. Разбрах, че е пристигнал някакъв исландец с много хубава жена. И той даже бил манекен. Дано и на терена се представя добре. Нищо не знам за Стойчо Младенов. Мъчно ми е, че така се стекоха нещата и този добър екип, който бяхме създали, се разпадна.

СТЕФАН РАЛЧЕВ/БЛИЦ