Челси и Тотнъм завършиха зрелищно 2:2 на „Стамфорд Бридж“ в изпълнено с много нерви лондонско дерби от втория кръг на английската Висша лига. Калиду Кулибали (19) откри резултата, а Пиер-Емил Хойберг (68) изравни. Рийс Джеймс (77) изведе „сините“ отново напред, а в последните секунди Хари Кейн (90+6) донесе точката на „шпорите“, които осем мача нямат успех над съперника, четири от тях загуби. След мача мениджърите на двата тима Томас Тухел и Антонио Конте се сбиха и се стигна до меле. Главният съдия Антъни Тейлър пък показа червени картони на двамата германеца и италианеца.

Гостите започнаха по-активно и създадоха няколко опасни атаки, които обаче не доведоха до сериозни опасности пред вратата на Едуард Менди. Домакините обаче поведоха в 19-ата минута, когато Марк Кукурея изпълни корнер, а Калиду Кулибали беше оставен съвсем сам и със страхотен удар от въздуха с десния крак прати топката във вратата за 1:0. Три минути след гола Райън Сесеньон беше изведен зад защитата на „сините“, напредна отляво в наказателното поле, но се забави с удара и Менди го блокира.

В 37-ата минута домакините пропиляха хубава възможност за втори гол. Жоржиньо комбинира с Мейсън Маунт, който с топка в крака влезе в наказателното поле и стреля между трима играчи на „шпорите“, но над вратата.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

След час игра „сините“ пропуснаха нова страхотна възможност да удвоят аванса си. Рубен Лофтъс-Чийк получи отдясно, влезе навътре и в наказателното поле и опита удар, но бе блокиран. Въпреки  това отново топката попадна в него и подаде за Стърлинг, който задържа и шутира над вратата на Лорис.

„Шпорите“ изравниха резултата в 68-ата минута, когато Родриго Бентанкур направи шпагат срещу Хавертц и изби топката от краката му. Главният съдия Антъни Тейлър даде знак играта да продължи и не отсъди нарушение, въпреки че от Челси скочиха. След това имаше продължителна атака за „шпорите“, която стигна до наказателното поле на „сините“, Жоржиньо комбинира с Бен Дейвис, който пък асистира на Пиер-Емил Хойберг, който с чудесен удар изравни за 1:1. Попадението беше разгледано със системата ВАР и за засада на Ричарлисон, но в крайна сметка голът бе зачетен.

Веднага след гола двамата мениджъри Антонио Конте и Томас Тухел влязоха в жесток спор, след като италианецът се израдва прекалено бурно в лицето на германеца, който му се нахвърли. Те бяха разтървани и получиха по един жълт картон.

В 75-ата минута Хавертц направи непростим пропуск. Рийс Джеймс проби отдясно и центрира великолепно на границата на вратарското поле, където връхлитащия германец се измъкна от двама играчи на гостите и засече, но не успя да уцели вратата. Две минути след това Челси взе нов аванс в резултата. Канте намери Стърлинг пред наказателното поле, който също можеше да стреля, но реши да даде топката на непокрития Рийс Джемйс, който вкара за 2:1.

Тотнъм не се предаде и в последните секунди от добавеното време Иван Перишич центрира от корнер в малкото наказателно поле, където Хари Кейн бе изпуснат и с глава заби топката във вратата на Менди за крайното 2:2.​

След последния съдийски сигнал двамата мениджъри се поздравиха и се здрависаха, след което моментално се сдърпаха, което им донесе червени картони.

ЧЕЛСИ – ТОТНЪМ  2:2
1:0 Калиду Кулибали (19), 1:1 Пиер-Емил Хойберг (68), 2:1 Рийс Джеймс (77), 2:2 Хари Кейн (90+6)

ВСИЧКИ РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕ В АНГЛИЙСКАТА ВИСША ЛИГА - ТУК!