ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Норвежецът Каспер Рууд ще играе за втора поредна година в четвъртфиналите на "Ролан Гарос". Миналогодишният финалист в Париж преодоля четвъртия кръг след труден успех със 7:6(3), 7:5, 7:5 над чилиеца Николас Джари. Мачът продължи 3 часа и 22 минути.

Световният №4 изоставаше с пробив във втория и третия сет, но въпреки това взе реванш от Джари за загубата на четвъртфиналите в Женева преди малко повече от седмица. Чилиецът беше в серия от осем поредни победи, която започна в Швейцария. Припомняме, че Джари победи на финала в Женева Григор Димитров и спечели титлата, след което постигна още три успеха на "Ролан Гарос".

За място на полуфиналите Рууд ще спори с победителя от срещата между датчанина Холгер Руне и аржентинеца Франсиско Черундоло.

WINBET – забавление онлайн с над 1400 слот игри! (18+) 

24-годишният норвежец беше изправен пред изпитание още в първия гейм на мача, в който трябваше да отрази пет брейкбола. След като преодоля тази опасност, Рууд направи пробив във втория гейм, който след това затвърди, за да дръпне с 3:0 гейма. Последва лек спад в играта му, от който двуметровият Джари се възползва много бързо, за да изравни за 3:3.

Последваха няколко гейма, в които сервиращият печелеше подаванията си, което доведе развръзката на сета до тайбрек. В него Джари направи две непредизвикани грешки, които наклониха везните в полза на опонента му за 7:3 точки.

В началото на втория сет Рууд имаше проблеми с вкарването на първия си сервис и това позволи на Джари да реализира пробив, с който да поведе с 4:1 гейма. Чилиецът обаче допусна само за десетина минути да се стигне до изравняване на резултата, което изцяло прехвърли инерцията в полето на Рууд. Двукратният финалист в турнирите от Големия шлем успя да реализира още един пробив за 6:5 гейма и след като отрази две възможности за пробив в 12-ия гейм, взе втория сет със 7:5.

В третата част на мача се разигра сценарий, който бе много сходен с този във втория сет. Джари направи пробив, за да поведе с 4:2 гейма, но Рууд изравни при 4:4. Норвежецът реализира още един брейк за 6:5 и броени минути по-късно подпечата мястото си в топ 8 в Париж.

РЕЗУЛТАТИ ОТ "РОЛАН ГАРОС" ПРИ МЪЖЕТЕ И ЖЕНИТЕ