От днес до събота, когато е вечното дерби, БЛИЦ ще ви предоставя любопитни информации от големия сблъсък Левски – ЦСКА

* На 18 април 1975 година ЦСКА бие Левски с 1:0 с гол на Георги Денев. Любопитното е, че същия ден обичаният от всички цесекари футболист става на 25 години. Преди мача Денев се хваща на бас със свой приятел, че ще накаже Левски и “червените” ще спечелят дербито с негово попадение. След мача Денев е на седмото небе от радост. “Бате Жоро като каже нещо, става. На говедата добре им го заврях!”, гордо отсича героят за ЦСКА в топлата априлска нощ.
* На 4 април 1979 година Левски обръща ЦСКА от 0:1 до 2:1 след два красиви гола на Руси Гочев, който прави за смях “червената” отбрана. След мача двама видни полковници, които са луди фенове на ЦСКА, нахлуват в съблекалнята на тима и отсичат: “Вие сте срам за българския спорт и българската армия, след като някакво джудже ви разказа играта. Може ли да не го спрете, бе! Другарят Добри Джуров тепърва ще ви чете конско!”
* Германският арбитър Дитер Паули, ръководил мача на 3 юни 1984 г. (3:1 за Левски), бил посрещнат подобаващо от известния левскар Иван Славков-Батето. И до днес се говори, че зетят на Тодор Живков почерпил немеца и неговите помощници не само с вкусни български ястия, но и с красиви проститутки. Легендата на ЦСКА Георги Димитров-Джеки и до днес е убеден, че Дитер Паули е подкрепял Левски, защото е имал вземане-даване с видни привърженици на “сините”. Немската съдийска тройка отменя доста спорен гол в полза на ЦСКА през първото полувреме, което кара треньорският щаб на “червените” да подскочи в изблик на ярост/БЛИЦ