Наградата се дава от пловдивската фондация "Помогни на нуждаещите се". Освен Бербатов, медали за добро сърце получиха още 20 достойни българи. Сред тях са три момчета на възраст от 12 до 14 години, които са гасили пожар в Сливенско, стоматоложка от Кърджали, която лекува пациенти и без здравни осигуровки, кметовете на Чепинци и Лом - Соня Стоянова и Пенка Пенкова, заместни-министърът на културата Надежда Захариева.
 
Отличия бяха връчени и на столичните полицаи Виктор Янев и Георги Кераджиев, проявили себеотрицание и смелост при спасяване на млад човек, изпаднал в душевна криза. Медали получиха началникът на Второ РПУ в Пловдив Валери Баранов, както и инспекторите Михаил Ангелов и Димитър Събчев.
 
Официалната церемония се проведе в зала Съединение на Историческия музей. Медал „За хората с добри сърца“ се дават на личности, допринесли със своята обществено-полезна дейност за хуманното развитие на гражданското общество. От учредяването на фондация „Помогни на нуждаещите се“ досега носители на медал за добро сърце са станали 98 личности от 13 държави. /БЛИЦ