*  Халфът на Славия Благой Георгиев има самолет, който си купи при престоя си в Германия. Благо притежава и мотор “Ямаха”, а преди месец го “преотстъпи” за кратко на... премиера Сергей Станишев.
* Капитанът на младежите Николай Михайлов не остана по-назад и плати 80 000 евро за малък хеликоптер. Казват, че баща му Борислав Михайлов първоначално бил против, но в крайна сметка заявил, че Ники не е малък и вече трябва да знае в какво ще инвестира парите си.
* Станислав Ангелов – Пелето,  има семеен хотел "Къщата на Странджата". Той се намира на 20 км от Боровец и е стопанисван от баща на футболиста - Петко. Желанието на Ангелов да има семеен хотел датира от преди 15 години. Отделно от това Ангелов има и участие в изграждането на няколко блока в “Овча купел” заедно със свой приятели.
* Собствени хотели край морето притежават Георги Чиликов и Милен Георгиев. Бившият национал Чиликов, който сега рита за китайския Далиен, продаде първият си построен хотел, а в момента изгражда по голям такъв до Слънчев бряг. Чиликов е поверил всичко на брат си. Бившият ас на Нефтохимик Милен Георгиев спря с футбола, но това не му пречи да управлява семейния си хотел.  
* Здравко Лазаров има апартамент и къща в Свети Влас и ги дава под наем.  Жилища в Свети Влас имат още Светослав Тодоров, Георги Марков, Димитър Иванков и Илиян Стоянов.
* В развлекателния бизнес се включи наскоро Велизар Димитров. Халфът на украинския Металург е съакционер в дискотека в родния си Перник/БЛИЦ.