Водачът на националния ни тим по художествена гимнастика Илиана Раева заяви, че след кошмарното пътуване до Пекин, грациите вече тренират пълноценно и се адаптират към олимпийската обстановка.
"Проблемите не свършиха в Москва. Симона Пейчева бе с объркана виза и отново трябваше дълго да чакаме - този път на летището в Пекин, за да се реши проблемът. Сега всичко е наред. Тренираме по 8 часа дневно и чакаме старта. Ще уважим тържеството на България на 17-и, а дори днес след тренировка ще подкрепяме волейболистите срещу САЩ", сподели Раева пред "Гонг".
Според нея битката за медалите при ансамблите ще е жестока, турнирът стартира идния петък. Ден преди това са квалификациите при индивидуалистките – Симона Пейчева и Елизабет Паисиева. Момичетата вече са преодолели часовата разлика, но смокът навън ги измъчва като всички останали.
"Условията в залата са прекрасни. Няма влажност, което ни притесняваше за уредите, климатиците работят така, че да не се влияе върху композициите с ленти. Помислено е за всичко, китайците са много гостоприемни. Иначе имаме болежки, но в рамките на допустимото. Обаждат се стари травми на момичетата, но в никакъв случай това няма да се отрази върху играта им в олимпийския турнир”, разказва още от Пекин Илиана Раева.
Главният треньор на националния ни тим по художествена гимнастика ще разреши на грациите да бъдат на тържеството в българската къща в края на седмицата. Нашият празник на Олимпиадата в Пекин ще уважи и президентът на България - Георги Първанов. /БЛИЦ