В края на декември настъпват минути на равносметка и анализи от стореното през отиващата си година. БЛИЦ ще върне малко лентата назад, за да напомни на своите читатели какво обеща Александър Томов официално пред медиите. Вие си направете извода кое от изреченото се превърна в реалност. Всъщност, босът на ЦСКА печели безапелационно наградата за най-дебелите лъжи през 2008 година. Предлагаме ви само 10 от безкрайните измишльотини на шмекер №1 у нас.
 
Лъжа №1
 “Титлата не я коментирам, ние вече сме я спечелили. Чакаме отсега евротурнирите. Ще направим страхотен отбор през лятото и ще атакуваме твърдо Шампионската лига. Рано е за крайни прогнози, но аз отсега съм оптимист.”
Лъжа №2
“С мен ЦСКА никога няма да затъне финансово, камо ли да говорим за фалит.”
Лъжа №3
“В ЦСКА никога не е имало забавяне на заплати и траншове. Всичко останало е спекулации на медиите.”
Лъжа №4
“Сключихме договор с Бенфика. Ще си разменим играчи, ще организираме контроли. Изобщо – очаква ни едно ползотворно сътрудничество.”
Лъжа №5
“Знаете, че имаме договор с бразилския Фламенго. Очаквайте скоро повече от интересни новини от страната на самбата и кафето.”
Лъжа №6
“Между мен, Емил Костадинов и Стойчо Младенов няма конфликт. Моля ви, не създавайте излишно напрежение.”
Лъжа №7
“Аз имам принос за спечелената титла и Суперкупата на България. Това са моите трофеи, с които се гордея”
Лъжа №8
“Феновете били срещу мен? Поредната инсинуация! Това, че само пет-шест човека надигнаха вой срещу личността ми, не означава, че има масовост на недоволството.”
Лъжа №9
“Аз една стотинка не съм взел от ЦСКА, уверявам ви в това!”
Лъжа №10
“Има четири оферти за ЦСКА. Кандидатите са доста напористи”