ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Новак Джокович се класира за финал на "Ролан Гарос", след като победи Карлос Алкарас с 3-1 (6:3, 5:7, 6:1, 6:1) пред погледа на боксовата легенда Майк Тайсън за първа победа над 16 години по-младия испанец в кариерата си.

Двамата бяха играли само веднъж досега - през миналата година в Мадрид, когато Алкарас се наложи с 6:7, 7:5, 7:6.

Успехът днес бе белязан от схващания в краката на 20-годишния Алкарас в последните два сета и отваря вратата към 23-а титла от Големия шлем пред Новак Джокович, който към момента дели върха с Рафаел Надал с по 22 трофея.

Топ Коефициенти за Всички Мачове Всеки Ден!

ПЪРВИ СЕТ
Мачът започна равностойно, без възможности за пробив, докато не дойде четвъртият гейм. Тогава при сервис на Алкарад Джокович успя да поведе с 3:1. Сърбинът се спаси на няколко пъти от пробив в седмия гейм и поведе с 5:2. Джокович пропусна сет пойнт в следващия гейм, но стигна до успеха в сета с 6:3.

ВТОРИ СЕТ
Втората част протече изключително равностойно и до 4:3 нито един от двамата нямаше възможност за пробив и печелеше сервис геймовете си. Тогава Новак Джокович поиска медицинска помощ заради схващане в ръката.

Последва пробив в полза на Алкарас за 5:3, но Джокович показа, че не се е предал и намали изоставането си при сервис на испанеца (5:4). В десетия гейм Алкарас поведе с 40:0, но пропиля три сет пойнта и резултатът бе изравнен 5-5.

Джокович стигна до възможност за пробив, но Алкарас взе своето и поведе с 6:5. Испанецът дръпна с 4:0 при сервис на сърбина в последния гейм и изравни сетовете след 7:5 във втория.

ТРЕТИ СЕТ
Третата част започна с по гейм за двамата, след което играта бе спряна за известно време заради медицински тайм аут за Алкарас а проблем със схващане на крака. 

Джокович веднага притича до съперника си, за да провери как е и да го окуражи, което бе прието с овации от феновете. Те обаче изригнаха с освирквания, когато заради прекъсването бе даден гейм в полза на сърбина и той поведе с 2:1.

Последва успех за сърбина при свой сервис за 3:1. Проблемите на Алкарас продължиха и той загуби и следващия гейм (1:4). Джокович се възползва от момента на слабост на съперника и поведе с 5:1, след което затвори сета с 6:1.

ЧЕТВЪРТИ СЕТ
Частта започна с възможност за пробив на Алкарас, но Джокович се спасио на два пъти. След това сърбинът взе нещата в свои ръце и проби на два пъти, за да поведе с 4:0. Стигна сев до 5:0, а Алкарас сервира за оставане в мача. Испанецът взе гейм, но след това Джокович категорично приключи всичко с 6:1. 

В другия полуфинал по-късно днес играят Каспер Рууд и екзекутора на Гришо в Париж - Александър Зверев.

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!