Сръбската звезда на мъжкия тенис Новак Джокович обяви пред медиите амбициите си да атакува световния връх в ранглистата, където в момента се намира Рафаел Надал. 21-годишният тенисист направи силен сезон през 2008г., като спечели два супертурнира: Откритото първенство на Австралия по тенис - Australian Open и финалния Мастърс турнир в китайския град Шанхай. Единственото голямо разочарование за Новак през този сезон бе ранното му отпадане от Уимбълдън, когато хървтинът напусна затревните кортове още във втория кръг на надпреварата.

Джокович в момента се намира на трето място в световната ранглиста, но сърбинът е само на 10 точки от втория в подреждането Роджър Федерер. Той е сигурен, че ще успее да достигне топ 2 през 2009г., а основната му амбиция е да сложи короната в мъжкия тенис на главата си.

„Да бъда номер едно в АТП винаги е била моята голяма цел и мисля, че мога да я постигна. Смятам, че притежавам необходимите качества, за да бъде крал на тениса. Единственото, което трябва да направя, е да се концентрирам силно върху онези малко неща, които обикновено не достигат на един състезател да стане номер едно. Аз съм перфекционист и съм сигурен, че с упорита работа, ще стана още по-добър", сподели пред медиите сръбският спортист./БЛИЦ