Най-добрият български тенисист Григор Димитров напусна преждевременно "Уимбълдън" още по време на първия си мач. Той се оттегли заради контузия в бедрото в срещата си срещу американеца Стив Джонсън при резултат 6:4, 2:5.

Winbet - победата е емоция! (18+)

ПЪРВИ СЕТ
Мачът започна равностойно и всеки от двамата тенисисти взимаше подаването си. Григор Димитров пропусна една възможност за брейк в третия гейм и две в петия. Пробивът в полза на Гришо дойде в седмия гейм и българският тенисист поведе с 4:3. След това българинът взе подаването си на нула за 5:3. Последва бърз сервис гейм на Стив Джонсън, който намали изоставането си. Григор отговори по същия начин, спечели подаването си на нула, а с това взе първия сет с 6:4.

ВТОРИ СЕТ
Частта започна лошо за Григор, който във втория гейм получи контузия на лявото бедро и това доведе до пробив в полза на Джонсън. Така американецът поведе с 2:0, а българинът взе медицински таймаут и влезе в помещенията под трибуните. След завръщането на Димитров на корта Стив Джонсън взе собствения си сервис гейм и поведе с 3:0. След това Гришо за първи път във втория сет взе гейм и намали изоставането си, а последва и пробив в полза на българина. В паузата Димитров получи нова медицинска помощ, а лекарите му дадоха да изпие някакво хапче, вероятно обезболяващо. Това обаче не помогна. Стив Джонсън съумя да направи брейк на нула за 5:2. След това Димитров отказа да продължи участието си в двубоя заради получената контузия.