Бившоят номер 1 в света Роджър Федерер планира да играе само два турнира на червено през следващия сезон преди "Ролан Гарос". Бившият номер 1 в света Федерер ще се включи само в състезанията на клей от сериите "Мастърс" в Рим и в Мадрид като подготовка за започващото на 24 май Откритото първенство на Франция.

27-годишният швейцарец, който не е печелил само надпреварата в Париж от турнирите от Големия шлем, игра в четири надпревари на червено през миналия сезон, но на "Ролан Гарос" загуби на финала от испанеца Рафаел Надал за трета поредна година.

Като подготовка за сезона на трева Федерер по традиция ще участва само в надпреварата в Хале. Швейцарецът, който е втори в света в момента, ще стартира новия сезон в Абу Даби, след което ще играе в Доха и в Куйонг преди Откритото първенство на Австралия, което стартира на 19 януари.

Федерер също така планира да участва в турнирите от сериите "Мастърс" в Монреал и Синсинати преди да се опита за защити титлата си от Откритото първенство на САЩ през септември./БЛИЦ