Григор Димитров и Цветана Пиронкова бяха избрани от Управителния съвет на родната федерация по тенис за тенисист и тенисистка на 2008 година.

Двамата ще получат наградите си на традиционната церемония, която ще се проведе, когато и двамата са в България. На нея ще бъдат отличени и най-перспективните състезатели, клуб №1 на годината, организаторите на най-престижните прояви и други.

Цветана Пиронкова става тенисистка №1 на страната за трета поредна година. През 2008-а тя записа най-доброто класиране в кариерата си, достигайки до 40-о място в световната женска ранглиста. 21-годишната пловдивчанка игра 1/2-финал в Истанбул и 1/4-финал в Рим в надпревари на WTA и финал на турнира в София с награден фонд 100 000 долара. Пиронкова участва и в най-престижния спортен форум за годината - олимпийските игри в Пекин, записвайки победа над Марта Домаховска (Полша).

След три поредни награди за най-прогресиращ тенисист Григор Димитров за първи път бе избран и за №1 на България за годината. 17-годишната ни звезда стана шампион при юношите на два от турнирите от Големия шлем - "Уимбълдън" и "Ю Ес Оупън" - и със само три участия през годината достигна до №1 в световната юношеска ранглиста на ITF. При мъжете Димитров спечели три титли от фючърс-турнири (награден фонд 10-15 000 долара), вече е втори от българите в ранглистата на ATP и има 6 победи от 6 мача за националния отбор за Купа "Дейвис". /БЛИЦ