ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Григор Димитров записа втора победа на "Ролан Гарос" след 7:6 (7:4), 6:3, 6:4 над финландеца Емил Руусувуори в първия мач помежду им досега.

ПЪРВИ СЕТ
Началото на мача бе страхотно за Гришо и той проби съперника си още в първия гейм. Двамата си размениха по пробив в четвъртия и петия, а при 5:4 в своя полза българинът се препъна и Емил Руусувуори успя да изравни (5:5). При 6:6 се стигна до тайбрек, който започна с пробив в полза на Димитров. Финландецът обаче поведе с 2:1, след което Григор изравни. Българинът взе инициативата след 3:3, за да приключи тайбрека със 7:4.

Топ Коефициенти за Спортни залагания!

ВТОРИ СЕТ
Втората част стартира с размяна на пробиви в първите два гейма, след което Григор успя да вземе подаването си и стигна до нов пробив за 3:1, който затвърди за комфортното 4:1. Последва размяна на геймове, в които сервиращият печелеше. Гришо пропусна три сет пойнта в осмия гейм, а в следващия на два пъти се отърва от това да бъде пробит, като пропиля и две точки за спечелване на сета. В крайна сметка обаче българинът приключи всичко в сета с 6:3.

ТРЕТИ СЕТ
В тази част Григор не успя да пробие съперника си в първия гейм, но го направи в третия и поведе с 2:1. След размяна на геймове финландецът Емил Руусувуори изравни (3:3) след пробив. Гришо обаче веднага поведе с 4:3 ри сервис на съперника. Пробивът бе затвърден с гейм на нула за 5:3. Съперникът отвърна със същото и Димитров сервира за победата в десетия гейм и я постигна с пореден гейм на нула за крайното 6:4.

Припомняме, че Гришо стартира с успех над квалификанта от Казахстан Тимофей Скатов (6:0, 6:3, 6:2) в Париж и в следващия кръг ще се изправи срещу Яник Синер (Италия) или Даниел Алтмайер (Германия), които играят в момента.

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!