Григор Димитров записа първа победа в последния си мач от турнира в Ница. Хасковлията, който прекара коронавирус, победи с 3:1 (14:11, 13:15, 15:14, 12:10) Никола Маю. Срещата бе само протоколна, тъй като първата ни ракета няма шанс за класиране в следващата фаза.

В предходните си два мача от турнира Григор Димитров претърпя поражения от Ришар Гаске и Фелисиано Лопес. 

Двубоите са по странни правила с игрово време, а на моменти и двамата тенисисти изпитваха трудности да разберат изцяло нормативите. 

Началото на мача бе изключително равностойно и оспорвано, като никой от опонентите не успяваше да се откъсне в резултата. Първи това направи Димитров, който реализира три поредни точки и осъществи обрат от 5-6 до 8-6 в своя полза. Българинът дръпна много и успя да спечели първия сет с 14:11.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

Втората част започна по добре за Маю, който поведе с 2-0, а след това увеличи преднината си до 4-1. Французинът продължи да поддържа тази разлика, но първата ни ракета показа дух и успя да изравни при 8-8. Димитров осъществи обрат и поведе с 11-9, но съперникът му влезе в страхотна серия и си върна водачеството в решаващия момент и частта приключи при резултат 15-13 за французина.

 


Съперникът на българина дръпна в третата част, но Григор Димитров показа класата си и осъществи страхотен обрат, след което спечели частта с 15-14.
Четвъртата част започна много силно за Маю, който бързо поведе с 3-0, но Димитров постепенно обърна нещата в своя полза и достигна до победата.