ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК! 

Александър Донски и Пьотр Нестеров загубиха от Майкъл Винъс (№16 в световната ранглиста на двойки) и Артьом Ситак (№132 на двойки) с 4:6, 6:3, 3:6 за 1 час и 45 минути игра. Така българският национален отбор по тенис допусна първо поражение при визитата си на Нова Зеландия в Крайстчърч, но продължава да води с 2-1 победи и е само на един успех от историческо класиране за Световна група I за Купа Дейвис. Победата би могла да дойде в някой от следващите два мача на сингъл.

В първия сет двойките стартираха със сервис-геймове на своя сметка, но в третия новозеландците взеха подаването на българите и веднага след това затвърдиха пробива. В седмия гейм Донски и Нестеров имаха шанс за пробив, но го пропиляха. До края на частта нямаше други пробиви и новозеландската двойка спечели сета с 6:4.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

Двете двойки започнаха с по гейм на нула втората част, която вървеше равностойно до осмия гейм. В него Донски и Нестеров стигнаха до пробив за 5:3 още при първата си възможност в сета. След това българите затвърдиха пробива и затвориха сета при 6:3, изравнявайки резултата в срещата.

Третият сет започна с битка гейм за гейм. Шанс за пробив първи получиха новозеландците в шестия гейм. Те поведоха с 40-0 и пропуснаха първата възможност, но спечелиха следващата точка и взеха подаването на българите. Винъс и Ситак веднага затвърдиха пробива и поведоха с 5:2, доближавайки се до победата. Донски и Нестеров спечелиха убедително следващия гейм, давайки само точка на съперниците. Новозеландците обаче затвориха сета с гейм на нула и ликуваха с първа победа в сблъсъка срещу България.

След този двубой по програма са други две срещи на сингъл, в които на българите е достатъчна само една победа за историческо класиране за Световна група I за Купа Дейвис.

АЛЕКСАНДЪР ДОНСКИ/ПЬОТР НЕСТЕРОВ - МАЙКЪЛ ВИНЪС/АРТЬОМ СИТАК 4:6, 6:3, 3:6

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК