Григор Димитров загуби от Камерън Нори с 2:6, 4:6 след 1 час и 27 минути игра в спора за място на финала на силния тенис турнир от сериите Мастърс 1000 в Индиън Уелс, Калифорния. Най-добрият български тенисист елиминира последователно шампиона от US Open Даниил Медведев и осмия поставен в схемата Хуберт Хуркач по пътя към полуфиналите, но отстъпи срещу Нори, който прави най-силния сезон в кариерата си.

Winbet - на един клик разстояниe! (18+)

Британецът записа втора победа от две срещи с Гришо, след като го отстрани и на тазгодишния Мастърс в Маями със 7:5 7:5 във втория кръг. На финала Нори ще се изправи срещу победителя от сблъсъка между Тейлър Фриц (САЩ) и Николоз Басилашвили (Грузия), които елиминираха другите фаворити в схемата Александър Зверев (Германия) и Стефанос Циципас (Гърция). За първи път в историята четиримата полуфиналисти на „Мастърс“ турнир са извън топ 25 на световната ранглиста.

ПЪРВИ СЕТ
Срещата започна кошмарно за Григор Димитров с доста оспорван гейм и пробив за Камерън Нори, който спечели подаването си на нула. След това пред британеца се разкри нов шанс за пробив. Гришо направи серия непредизвикани грешки и Нори се възползва, дръпвайки с 3:0 в сета. Британецът затвърди и втория си пробив със сравнително лек сервис-гейм, за да поведе с 4:0. Димитров се събуди едва в петия гейм, когато даде само точка на съперника и спечели най-накрая подаването си от третия опит след началото на мача. Веднага след това Григор направи пробив на нула, но за съжаление не успя да го затвърди. Нори спечели подаването на българина за трети път и след гейм на нула при свой сервис взе сета с 6:2.

ВТОРИ СЕТ
Гришо отрази три възможности за пробив на Нори в началото на втория сет, но след 11 минути игра в изключително оспорван гейм загуби подаването си. Британецът изтърва аванс от 40-0 на свой сервис, но въпреки това успя да го вземе и да поведе с 2:0. Димитров спечели своя сервис-гейм и след това имаше шанс да върне пробива с нов оспорван гейм, но го пропиля и изостана с 1:3. Последва нов оспорван гейм и за съжаление Нори за пореден път взе подаването си. Григор отвърна с гейм на нула. Непробиваемият британец обаче също взе подаването си, въпреки че даде две точки на българина. Гришо отново бързо спечели своя сервис-гейм, но след това Нори сервираше за победата и след гейм на нула се класира за финала.

ГРИГОР ДИМИТРОВ - КАМЕРЪН НОРИ 2:6, 4:6