Най-добрият български тенисист Григор Димитров победи трудно японеца Йошихито Нишиока със 7:5, 6:4 и се класира за третия кръг на турнира от сериите Мастърс 1000 в Рим.Срещата продължи един час и 37 минути.

И в третия си мач срещу 28-годишния азиатец Гришо спази традицията да печели без загубен сет. Срещата беше изключително равностойна, а българският тенисист успя да спечели и двете части едва в техния край.

Следващият съперник на Димитров в Рим ще бъде французинът Терънс Атман, който продължи напред, след като съперникът му Лоренцо Музети (Италия) се отказа във втория сет, когато изоставаше с 5:7, 0:1. До момента 32-годишният българин не е играл срещу по-младия от него с 10 години Атман.

ПЪРВИ СЕТ
Мачът започна равностойно. Двамата тенисисти печелеха своите подавания без да дават възможности за пробив на съперника. Това продължи до шестия гейм, когато Гришо изтърва един брейкпоинт, а Нишиока все пак взе подаването си. След това равностойната игра продължи и никой от двамата тенинисти не стигна до нова възможност за пробив. Промяната настъпи в 12-ия гейм, когато Григор Димитров стигна до два сетбола при сервис на японеца и се възползва още от първия, за да вземе първата част със 7:5.

ВТОРИ СЕТ
Втората част също започна равностойно. По подобие на първия сет двамата тенисисти печелеха своите подавания без да дават шансове на съперника за пробив. Това се промени в деветия гейм, когато Григор получи шанс за брейк, от който се възползва. С това спечели частта с 6:4 и мача в два сета.