Най-добрият български тенисист Григор Димитров победи босненския квалификант Дамир Джумхур с 6:3, 7:5  след 1 час и 35 минути игра и започна с успех участието си на турнира от сериите АТР 500 в австрийската столица Виена. Това бе юбилейна победа №300 в професионалната кариера на Гришо.

Winbet - на един клик разстояние! (18+)

В първия сет Гришо записа два пробива срещу един за съперника и след 39 минути игра триумфира с 6:3, а във втората част имаше далеч повече затруднения, след като босненецът на два пъти го проби. Димитров обаче взе три пъти подаването на Джумхур и след 7:5 се класира за втория кръг, където го очаква поставеният под номер 3 Матео Беретини. Италианецът надви британеца Кайл Едмънд с 3:6, 6:3. 6:4.

ГРИГОР ДИМИТРОВ - ДАМИР ДЖУМХУР 6:3, 7:5

ПЪРВИ СЕТ
Българинът спечели трудно първия гейм на свой сервис, но след това дръпна с 40:0 при подаването на съперника и в крайна сметка записа първи пробив в мача, за да поведе с 2:0. След това Димитров отново взе по-трудно своето подаване и затвърди пробива за 3:0. И следващият четвърти гейм бе доста оспорван, но най-накрая босненецът успя да спечели на свой сервис и да намали за 3:1. Гришо победи сравнително лесно при следващото си подаване и поведе с 4:1, а след паузата бързо регистрира втория си пробив в срещата и дръпна с 5:1. Димитров трябваше да затвори сета на свой сервис, но босненецът стигна до два брейкбола, първият от които бе отразен от българина. След това обаче Джумхур стигна до първи пробив в мача и намали до 5:2. Осмият гейм бе изключително оспорван, като Гришо поведе с 30:0 и дори имаше шанс за трети пробив, но допусна обрат и квалификантът съкрати аванса до 5:3. Димитров поведе с 40:15 на своето подаване и стигна до успеха в този сет с 6:3.

ВТОРИ СЕТ
Григор Димитров започна много добре втората част, след като набързо взе подаването на съперника и поведе с 1:0 след третия си пробив в мача. Босненецът обаче бързо се отърси от шока, поведе с 40:0 при сервиса на Гришо и върна пробива за 1:1. Джумхур поведе с 40:0 на свое подаване и въпреки че Гришо върна две точки, квалификантът спечели гейма, за да вземе аванс за първи път в срещата - 2:1. Димитров бързо изравни за 2:2 при своето подаване, след което регистрира пробив на нула, който бе четвърти за него в двубоя, повеждайки с 3:2. След това Гришо затвърди пробива и взе своя сервис за 4:2. Джумхур също спечели своето подаване и намали на 4:3, а след това и стигна до нов пробив, за да изравни резултата в сета - 4:4. Деветият гейм бе много оспорван и все пак босненецът спечели своето подаване за 4:5. Българинът също спечели своя сервис гейм и изравни за 5:5. След това Димитров записа пети пробив в двубоя и поведе с 6:5. В решителния гейм играта бе равностойна, но все пак Гришо спечели своето подаване и след 7:5 стигна до крайната победа.