Най-добрият български тенисист Григор Димитров прегази хърватина с Борна Чорич с 6:0, 6:4, 6:3 и записа втора победа на “Ролан Гарос”, продължавайки към 1/16-финалите на турнира от „Големия шлем“.

Гришо размаза американеца Маркос Хирон в първия си двубой в Париж, а след елиминирането на Чорич в дебютния им сблъсък очаква 15-ия поставен Диего Шварцман, който елиминира испанеца Жауме Мунар след феноменален обрат - 2:6, 6:7(3), 6:2, 6:2, 6:2. Най-доброто постижение на българина в тази надпревара е осминафинал от 2020 година, когато бе спрян от Стефанос Циципас.

Winbet - победата е емоция! (18+)

Чорич се завърна на корта  в началото на март след повече от една година отсъствие заради травма в  дясното рамо. Това е и причината той да запише само две победи в общо 9 изиграни мача. В момента хърватинът заема 275-о място в световната ранглиста, а върховото му постижение е №12 през 2018 година.

ПЪРВИ СЕТ

Григор Димитров трудно спечели първото си подаване в сета за 1:0, като Чорич пропиля точка за пробив, а геймът продължи около осем минути. След това още при първата удала му се възможност Гришо взе подаването на хърватина и веднага затвърди пробива. Впоследствие българинът бе на път да запише нов пробив и при това на нула, но даде една точка на съперника и все пак взе подаването му за 4:0. Димитров затвърди и този пробив, повеждайки с 5:0. Гришо продължи с прекрасната си игра и не даде шанс на Чорич да вземе гейм, затваряйки сета при 6:0.

ВТОРИ СЕТ
Българинът започна втората част с гейм на нула. Чорич обаче отвърна също с гейм на нула и спечели за първи път подаването си в тази среща. Двамата си разделиха по още един гейм в тази по-равностойна втора част, като Гришо отново взе подаването си на нула, а хърватинът малко по-трудно. Димитров и хърватинът продължиха да печелят подаванията си си до десетия гейм, в който най-накрая Григор записа пробив, четвърти за българина в мача, за да вземе сета с 6:4.

ТРЕТИ СЕТ
Третата част също стартира с гейм за Гришо при неговото подаване. Чорич също спечели сервис-гейма си и двамата продължиха да го правят до четвъртия, когато българинът се възползва от третата си възможност за пробив и дръпна с 3:1. След това Димитров затвърди пробива и уверено тръгна към победата. До края на сета и двамата печелеха подаванията си, а Гришо ликува с втора победа в надпреварата и се класира за 1/16-финалите.

ГРИГОР ДИМИТРОВ - БОРНА ЧОРИЧ 6:0, 6:4, 6:3

РЕЗУЛТАТИ И ПРОГРАМА НА "РОЛАН ГАРОС" - МЪЖЕ
РЕЗУЛТАТИ И ПРОГРАМА НА "РОЛАН ГАРОС" - ЖЕНИ