Най-добрият български тенисист Григор Димитров загуби от първата ракета на Австралия Алекс де Минор с 6:7(4), 5:7 за 2 часа и 4 минути игра и отпадна във втория кръг на "Мастърс" турнира в канадския град Монреал. На старта Димитров преодоля канадския колежанин Алекси Галарно с 6:4, 7:5, но отстъпи на Де Минор, който преди това елиминира и Денис Шаповалов със 7:5, 7:6(4).

Първият сет бе изключително оспорван, като двамата взимаха подаванията си и никой от тях не получи дори един шанс за пробив. Гришо на два пъти спечели на нула при свой сервис, а Де Минор стори това веднъж. Така се стигна до тайбрек, който започна с точка за Димитров, който направи и минипробив, дръпвайки с 4:1 точки. Австралиецът обаче направи шест поредни точки и спечели тайбрека със 7:4, взимайки първия сет.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Началото на втората част бе белязано от първите два пробива в мача. Гришо първи взе подаването на Де Минор, възползвайки се от втората си възможност в първия гейм. Австралиецът пък стигна до четири брейкбола, за да върне пробива и да изравни за 1:1. Двамата спечелиха следващите си сервис-геймове, като Димитров взе своя на нула. Де Минор също бе убедителен на свой сервис за 3:2, а след това се изигра най-оспорваният гейм от началото на срещата. Австралиецът пропиля шест точки за пробив и в крайна сметка българинът успя да изравни за 3:3. Изключително оспорваната битка продължи, като Гришо изпусна три брейкпойнта при 4:4, но с убедителен сервис-гейм изравни за 5:5. Де Минор отново бе безапелационен на свой сервис за 6:5 и веднага след това стигна до три възможности за нов пробив, реализирайки третия мачбол за 7:5 и крайния успех.

Така австралиецът записа втора победа срещу българина в третия мач помежду им. През 2019 година на осминафиналите на US Open Димитров спечели със 7:5, 6:3, 6:4, но година по-късно Де Минор взе реванш на полуфиналите в Антверпен със 7:6(4), 6:7(3), 6:4.

На 1/8-финалите в Монреал Алекс де Минор ще се изправи срещу своя сънародник Ник Кирьос, който елиминира световния №1 Даниил Медведев от Русия след обрат - 6:7(2), 6:4, 6:2 за точно два часа игра.

ГРИГОР ДИМИТРОВ - АЛЕКС ДЕ МИНОР 6:7(4), 5:7