Григор Димитров надви драматично световния №12 Хуберт Хуркач след феноменален обрат с 3:6, 6:4, 7:6(2) за 2 часа и 40 минути игра и за първи път се класира за полуфиналите на силния тенис турнир от сериите Мастърс 1000 в Индиън Уелс, Калифорния. Полякът е един от най-успешните тенисисти през сезона с три спечелени титли, но отстъпи в първия си сблъсък срещу Гришо и напусна надпреварата.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

Най-добрият български тенисист елиминира преди това световния №2 Даниил Медведев след феноменален обрат с 4:6, 6:4, 6:3, а в спор за място на финала ще се изправи срещу британеца Камерън Нори, който отстрани бързо аржентинеца Диего Шварцман след убедителен успех с 6:0, 6:2.

ПЪРВИ СЕТ
Срещата започна с бърз сервис-гейм за поляка, който даде само една точка на българина. Гришо веднага твърна с гейм на нула и изравни за 1:1. Хуркач на свой ред взе гейм на нула и отново поведе. Последва оспорван гейм, в който все пак Димитров успя да се наложи и да направи резултат 2:2. Двамата продължиха да взимат подаванията, но Хуркач записа гейм на нула за 4:3 в своя полза. След това полякът стигна до три възможности за пробив и при третата най-накрая го постигна, повеждайки с 5:3 и сервирайки за спечелване на сета. Световният №12 взе бързо подаването си и победи с 6:3 в тази част, продължила 37 минути.

ВТОРИ СЕТ
Гришо стартира втория сет с гейм на нула и веднага след това получи възможност за първи пробив, възползвайки се от нея за 2:0 след грешка и на Хуркач. Полякът обаче бързо върна пробива още при първия си шанс в следващия гейм и намали изоставането си в сета, след което спечели оспорван сервис-гейм и със седмия си ас в срещата изравни за 2:2. Димитров бързо спечели следващото си подаване, давайки само точка на Хуркач, който направи същото на свой сервис. След това полякът имаше две възможности за пробив, но ги пропиля и българинът поведе с 4:3. Полякът не изпита затруднения в своето подаване и го спечели на нула за 4:4. Гришо поведе с 40:0 в деветия гейм, Хуркач успя да спечели точка, а след това при играта на мрежата късметът се усмихна на Григор и топката не успя да закачи линията. Така българинът взе подаването си и поведе с 5:4. Полякът направи двойна грешка, за да се стигне до равенство 40:40 на негов сервис. Геймът бе изключително оспорван и в крайна сметка мрежата помогна на Димитров, за да спечели с 6:4 и да изравни сетовете. 

ТРЕТИ СЕТ
С бърз сервис-гейм, в който даде само точка на съперника, Гришо поведе в началото на решителната трета част. Хуркач също успя да вземе своето подаване в началото на третата част с добър сервис. Последва гейм, в който полякът имаше две брейк точки, отразени от Димитров. Топка в мрежата от ракетата на 12-ия в света донесе предимство на българина, който успя да си вземе подаването. След това полякът направи 12-и ас и лесно си взе подаването за 2:2. При следващото си подаване Димитров нямаше сериозни проблеми и поведе с 3:2. В следващия гейм Григор стигна до две възможности за пробив и реализира втората, за да дръпне с 4:2. Гришо затвърди пробива си с бърз сервис-гейм, в който даде само точка на поляка и поведе с 5:2. Последва гейм на нула за Хуркач, който стигна до точка за връщане на пробива и късметът му се усмихна. Гришо прати топката в мрежата и след това тя излезе в аут, за да спечели полякът четвърти гейм в сета. С мощен сервис Хуркач взе подаването си и изравни за 5:5. Гришо отвърна с бърз сервис-гейм за 6:5 и си осигури минимум тайбрек. До него се стигна, след като полякът трудно спечели подаването си. В тайбрека Григор Димитров показа по-здрави нерви и след 7-2 точки спечели сета със 7:6, ликувайки с победата и класирайки се за 1/2-финалите на турнира.

ГРИГОР ДИМИТРОВ - ХУБЕРТ ХУРКАЧ 3:6, 6:4, 7:6(2)