Най-добрият български тенисист Григор Димитров срази квалификанта Дамир Джумхур с 6:3, 6:3 за 74 минути игра и се класира за втория кръг на силния турнир в Акапулко (Мексико), където стана шампион през 2014 година. Това бе пета победа за Гришо от пет двубоя срещу този съперник и четвърти пореден успешен старт в надпреварата.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

В първия сет Димитров проби босненеца веднъж и спечели с 6:3, а във втората част трябваше да направи три пробива за същия резултат 6:3 и крайната победа. Джумхур проби веднъж българина, който ще играе във втория кръг срещу Адриан Манарино. Французинът постигна успех в три сета над Камерън Нори.

ПЪРВИ СЕТ
Димитров започна с две двойни грешки в първото си подаване, но не загуби повече точки до края на гейма и поведе, но Джумхур бързо спечели на свой сервис и изравни. След това Гришо отново взе подаването си и в четвъртия гейм успя да пробие съперника си на нула. Българинът веднага затвърди пробива си и дръпна с 4:1. Последва оспорван гейм, в който все пак босненецът спря серията на Григор и намали на 4:2. Димитров спечели своя сервис-гейм без особени затруднения и се доближи само на гейм от успеха в първата част, а Джумхур не допусна нов пробив и взе своето подаване за 5:3. Гришо имаше три сетбола на своето подаване и се възползва едва при третия, за да затвори частта при 6:3 в своя полза след 32 минути игра.

ВТОРИ СЕТ
В началото на втората част и двамата спечелиха първите си подавания след оспорвани разигравания. Джумхур определено подобри играта си и след безапелационен сервис-гейм поведе с 2:1. Гришо също си взе подаването за 2:2, въпреки че в началото на гейма имаше затруднения и даде точки на босненеца след грешки на бекхенд. Последва оспорван гейм, в който Джумхур започна много добре, но допусна двойни грешки и Димитров се възползва още при първата си възможност за пробив, за да поведе с 3:2. Джумхур даде сериозен отпор в следващия гейм и след оспорвани разигравания върна пробива за 3:3. Григор загуби за първи път в мача разиграване след първи вкаран сервис. Димитров не се смути от върнатия пробив и на свой ред спечели подаването на съперника, повеждайки отново в резултата - 4:3. Последва нов оспорван гейм, в който босненецът имаше шанс за нов пробив, но в крайна сметка Гришо наложи своята воля и поведе с 5:3. След трети пробив в тази част Димитров я спечели с 6:3 и елиминира съперника.

ГРИГОР ДИМИТРОВ - ДАМИР ДЖУМХУР 6:3, 6:3