Дебютантът Стефанос Циципас надви другия такъв Доминик Тийм с 6:7(6), 6:2, 7:6(4) след 2 часа и 36 минути игра и ликува с трофея във финалния турнир на ATP за 2019 година. Това бе седми сблъсък помежду им в повторение на финала им отпреди няколко седмици в Пекин, където Тийм надви съперника и поведе с 4-2 победи в баланса им. Този път обаче гъркът се оказа краен победител след два тайбрека.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

21-годишният Циципас надделя над шесткратния шампион Роджър Федерер с 6:3, 6:4 на полуфиналите, а Тийм пък детронира действащия шампион Александър Зверев със 7:5, 6:3 и също се класира за първи път на финал в Лондон.

На финала се стигна до два тайбрека между Циципас и Тийм. В първия сет австриецът имаше по-голям късмет, а в заключителната трета част гъркът ликува, след като бе спечелил убедително втория сет с 6:2 за изравняване на резултата.

СТЕФАНОС ЦИЦИПАС - ДОМИНИК ТИЙМ 6:7(6), 6:2, 7:6(4)

ПЪРВИ СЕТ
И двамата спечелиха своите първи подавания с геймове на нула. Циципас отново взе гейма на свой сервис, а след това първи получи шанс за пробив във финала, но все пак отстъпи на Тийм и резултатът бе изравнен - 2:2. Гъркът спечели нов гейм с лекота, давайки само точка на австриеца, и поведе с 3:2. Двамата продължиха да печелят своите подавания, като Тим пропиля две точки за пробив при 3:3, а в следващия гейм същото стори и Циципас, за да се стигне до 4:4. В следващите геймове до края на сета нямаше възможности за пробив и съперниците стигнаха до тайбрек, който също бе доста оспорван. В крайна сметка след 8:6 точки в него ликува Тийм.

ВТОРИ СЕТ
Този сет започна страхотно за Циципас, който проби Тийм още в първия гейм и то с лекота. След това гъркът затвърди пробива си с гейм на нула и още веднъж взе подаването на австриеца след обрат в точките, за да дръпне комфортно с 3:0. След това и двамата печелеха на свой сервис и Циципас триумфира с 6:2, за да изравни резултата във финала.

ТРЕТИ СЕТ
Тийм доста трудно спечели подаването си на старта на третия сет, а след това Циципас с лекота успя да изравни на свой сервис - 1:1. След това гъркът проби подаването на съперника и след затвърждаване на пробива поведе с 3:1. Австриецът спечели следващия гейм на свой сервис и намали на 3:2, а впоследствие успя и да върне пробива и да изравни за 3:3 след оспорван гейм. Последва гейм на нула за Тийм и доста по-оспорван следващ, в който Циципас успя да изравни за 4:4. Двамата си взеха лесно следващите си две подавания и резултатът стана 6:6, а това означаваше, че титлата ще се реши след нов тайбрек. В него гъркът дръпна с 4:1 и имаше да изпълнява два сервиса. Тийм обаче върна двата минипробива за 4:3 и съхрани надеждите си, но след това сгреши на свой сервис и се стигна до 5:4 за гърка преди следващи негови две подавания. В крайна сметка Циципас спечели със 7:4 и триумфира с титлата.