Българската тенисистка Цветана Пиронкова победи Андреа Петкович с 6:3, 6:3 в мач от първия кръг на „Ролан Гарос“ и записа втора победа в третата си среща с германката.

Двубоят се забави заради дъжд, но започна страхотно за Пиронкова и българката успя да запише пробив още при първата си възможност в първия гейм (1:0). След това го затвърди и отново проби за 3:0. Пловдивчанката продължи да играе страхотно, но започна да среща съпротива от Петкович, която имаше четири брейк пойнта и в крайна сметка стигна до пробив за 3:1 в сета. 33-годишната германка затвърди пробива и стопи аванса на Пиронкова само до един гейм (3:2). Българката отвърна на предизвикателството и взе сервис гейма си за 4:2, след което за трети път в сета проби съперничката си за 5:2. Пиронкова обаче трябваше да изчака за победата в сета, тъй като Петкович намали аванса й до 5:3 с втория си пробив. Цвети обаче не трепна и взе своето с четвърти пробив в сета за крайното 6:3.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

Българката тръгна добре и във втория сет, поведе при свой сервис, а след това проби германката за 2:0. Петкович обаче не позволи да се повтори сценария от първия сет и намали изоставането си при сервис на българката за 2:1, след което изравни за 2:2. Пиронкова поведе с 3:2 при свой сервис, след което пак проби Петкович за 4:2. Българката окончателно се доближи до успех в мача и поведе с 5:2 при свой сервис, но германката не се пречупи и намали до 5:3, за да може Цвети да вземе сета и мача с финалното 6:3.



В следващия кръг Пиронкова ще се изправи срещу американката Серина Уилямс или сънародничката ѝ Кристи Ан, които играят по-късно днес.