Най-добрият български тенисист Григор Димитров загуби от испанеца Алехандро Давидович Фокина с 4:6, 6:7 (2) в мач от първия кръг на турнира от сериите „Мастърс“ в Рим. Играта на хасковлията не спореше и той допусна много грешки, което се оказа решаващо за крайния изход на двубоя.

Това е трета поредна загуба за Димитров, който преди седмица отпадна в първия кръг на турнира в Мадрид от южноафриканеца Лойд Харис, а преди това отстъпи и от Рафаел Надал на осминафиналите в Монако.

Във втория кръг 48-ият в световната ранглиста Давидович Фокина, който влезе в основната схема през квалификациите, ще се изправи срещу сънародника си Роберто Кабайес  или Камерън Нори (Великобритания). Кабайес и Нори също минаха през пресявките в Рим.

efbet - 1000 лв. Нов Онлайн Казино Бонус

ПЪРВИ СЕТ
Мачът започна равностойно и всеки от двамата тенисисти печелеше подаването си. И Григор, и Давидович Фокина не показаха убедителна игра и допускаха чести грешки. При Димитров направиха впечатление честите неточности при бекхенд. В седмия гейм грешките на Гришо натежаха и испанският му съперник успя да направи пробив за 4:3. След това Давидович Фокина затвърди брейка. Димитров успя да вземе подаването си и да намали изоставането на 4:5. Испанецът обаче съумя да спечели своя сервис-гейм, а с това и първия сет – 6:4.

ВТОРИ СЕТ
Вторият сет също започна равностойно и всеки взимаше своя сервис-гейм. В шестия гейм Григор Димитров успя да пробие подаването на испанския си съперник и поведе с 4:2. Давидович Фокина обаче веднага върна брейка, а след това спечели подаването си и изравни за 4:4. След това Гришо спечели своя сервис-гейм и отново поведе във втория сет. По време на деветия гейм испанецът взе медицински таймаут, тъй като охлузвания на дясната ръка и потече кръв. В крайна сметка се стигна до 6:6 и това наложи изиграването на тайбрек. Там Давидович Фокина устоя на напрежението, взе сета със 7:6, а с това и победата в мача.