Най-добрият български тенисист Григор Димитров отпадна от Australian Open, след като загуби с 4:6, 6:7 (6), 6:3, 7:6 (3), 6:7 (3) от американеца Томи Пол, който е 80-и в световната ранглиста. Гришо беше на крачка да запише исторически първи обрат в кариерата си на мач, в който губи с 0:2, но в крайна сметка не успя Българинът беше съвсем близо до победата, след като в петия сет при 5:4 и свой сервис водеше с 30:0, но позволи на американеца да го пробие и след това да доведе решителната част до дълъг тайбрек до 10, в който Григор отстъпи на съперника си. Томи Пол ще се изправи в третия кръг срещу Мартон Фучович (Унгария), който победи Яник Синер (Италия) с 6:4, 6:4, 6:3.

ПЪРВИ СЕТ
Мачът започна добре за Григор Димитров, който спечели първото си подаване на нула. След това сетът се развиваше равностойно. В шестия гейм Гришо пропусна две възможности за пробив, но Томи Пол не допусна брейк в подаването си. Американецът обаче беше този, който стигна до пробив, възползвайки се от първата от трите си възможности в деветия гейм. Така той поведе с 5:4, а след това завърши първата част при собствен сервис още при първия си сетбол.

ВТОРИ СЕТ
Много равностойна част, в която всеки от двамата печелеше подаването си. Томи Пол на два пъти пропусна възможността да направи пробив в сервиса на Димитров. Така се стигна до равенството 6:6, което доведе до изиграването на тайбрек. В него Гришо започна много добре и поведе с 4:0, но след това американецът постепенно доведе 5:5. След това Пол изпусна един сетбол при 6:5, но не пропусна при втората си възможност и при 8:6 в тайбрека спечели и втория сет.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

ТРЕТИ СЕТ
Тази част започна добре за Григор Димитров, който още в първия гейм направи първия си пробив в мача. Американецът обаче веднага върна брейка. Впоследствие двамата печелиха своите сервис-геймове и равенството продължи до 3:3. Тогава Гришо направи още един пробив за 4:3, а след това го затвърди при собственото си подаване. Последва още един брейк в сервиса на Томи Пол и Димитров спечели третия сет с 6:3.

ЧЕТВЪРТИ СЕТ
Също като и третата част и тази започна с разменени пробиви. Първо Томи Пол направи брейк подаването на Димитров в първия гейм, но българинът веднага отвърна и изравни за 1:1. След това всеки от двамата печелеше подаването си, като в деветия гейм Гришо спаси два брейкбола. В 12-ия пък Томи Пол спаси сетбол и впоследствие доведе сета до тайбрек, където нещата се развиха добре да Григор Димитров. Нашият тенисист поведе с 4:0 и успя да запази аванса си до края. Той спечели тайбрека със 7:3 и изравни резултата в мача на 2:2 сета.

ПЕТИ СЕТ
Изключително оспорвана и до петия гейм всеки печелеше подаването си. Тогава дойде пробив в полза на Григор, който поведе с 3:2, но Томи Пол веднага върна брейка. Последва нов пробив в полза на българина, който този път беше затвърден и резултатът стана 5:3 за хасковлията. При 5:4 в своя полза Димитров сервира за спечелване на мача и беше на две точки от историческия обрат, тъй като водеше с 30:0. При тези условия американецът направи пробив и изравни за 5:5. След това двамата спечелиха подаванията си, за да се стигне до решителен дълъг тайбрек до 10. В него Томи Пол се оказа по стабилен. Американецът спечели тайбрека с 10:3, сета със 7:6 и мача с 3:2.