ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Най-добрият български тенисист Григор Димитров срази световния №2 Карлос Алкарас с 6:2, 6:4 за 1 час и 34 минути игра и се класира за първи път на полуфиналите на турнира от сериите „Мастър 1000“ в Маями, където ще срещне Александър Зверев в спор за място на големия финал. За да стигне само на крачка от финала, преди това Гришо победи последователно Алехандро Табило, Хуберт Хуркач и Яник Ханфман, а днес демонстрира изключителна игра на много високо ниво за втората си поредна победа от пет мача срещу испанеца, когото надви и в предния им сблъсък на "Мастърса" в Шанхай.

WINBET – най-голямото разнообразие от игри и джакпоти! (18+)

В първия сет българинът проби на два пъти Алкарас - във втория и осмия гейм, за да го прегази с 6:2, а във втората част взе подаването на испанеца в четвъртия гейм и поведе с 3:1. Алкарас върна пробива и намали изоставането си на 3:4, но в заключителния десети гейм на втория сет Гришо поведе с 40:15 и имаше два мачбола, реализирайки още първия от тях за класирането си в следващата фаза.

ПЪРВИ СЕТ
Първият сервис в мача бе изпълнен от Григор Димитров, а геймът бе много завързан. Алкарас реализира няколко точки, но първи до предимство стигна Гришо и с удар над глава поведе, а със своята агресия след това стигна до два шанса за пробив при сервис гейма на испанеца. След директна точка от сервис на Алкарас, Гришо изчака момента си и реализира втория шанс за пробив, за да поведе с 2:0. Три поредни грешки от форхенд на българина доведоха до шанс за рибрейк на Алкарас, но Гришо стигна от 15:40 до 40:40, а впоследствие успя да вземе маратонския гейм и при първата почивка в мача дойде при 3:0 за него. В четвъртия гейм на първия сет Гришо изоставаше с 0:40, но стигна до точка за пробив. Алкарас обаче успя да се завърне в гейма и на два пъти да не допусне да бъде пробит. Впоследствие испанецът стигна до предимство и с големи усилия успя да спечели гейма за 1:3. Световният №2 продължи с добрата си игра и при подаването на Гришо успя да навакса 2 точки изоставане, но Гришо стигна до точка за спечелване на гейма, който бързо след това отиде на сметката на българина - 4:1. Отговорът на младата звезда на световния тенис не закъсня с гейм на нула за 2:4. Българинът обаче взе лесно своето подаване, повеждайки с 5:2. Световният №12 успя да поведе с 3:0 при сервис гейма на испанеца, Алкарас изравни до 30:30, но след това сгреши и се стигна до сетбол за Григор Димитров, който той взе и спечели сета с 6:2.

ВТОРИ СЕТ
Григор Димитров отново сервираше първи и спечели гейма на нула. Класата на Алкарас обаче си каза думата и той изравни резултата за 1:1 също с гейм на нула. Добрата игра на 32-годишния Димитров му помогна да спечели следващия гейм и да поведе с 2:1 при първата почивка в сета. При следващия гейм 12-години по-младият Алкарас допусна голяма грешка и даде възможност за пробив на Гришо, който я материализира за 3:1. Хасковлията затвърди пробива си с гейм на нула, с който поведе с 4:1 и показа, че е дошъл на корта само за победа над водача в схемата на турнира. Следващият гейм бе особено ожесточен, като и двамата стигаха до предимство, което бързо след това се връщаше в начална позиция 40:40. В крайна сметка обаче, испанската надежда успя да спечели гейма и да остане в мача - 2:4. Играта на Алкарас потръгна и той поведе с 40:0 при сервис гейма на Григор и успя да пробие на свой ред за 3:4. След това световният №2 затвърди пробива, печелейки своя сервис гейм, за да стигне до равенство 4:4. Българинът успя да спре устрема на Алкарас, вземайки следващия гейм, който завърши с директна точка от сервис на Гришо за 5:4. При сервиса на испанеца Григор показа, че прави невероятни ретури и реализира втория си пробив за 6:4 и крайния успех в мача.

ГРИГОР ДИМИТРОВ - КАРЛОС АЛКАРАС 6:2, 6:4

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!