Най-добрият български тенисист Григор Димитров започна с победа участието си на Australian Open. Българският тенисист обърна Хуан Игнасио Лондеро за успеха с 4:6, 6:2, 6:0, 6:4.  Това беше първи мач между Гришо и 26-годишния аржентинец, който е 51-ви в световната ранглиста. В следващата си среща в Мелбърн българинът ще играе срещу Леонардо Майер (Аржентина) или Томи Пол (САЩ).

Двубоят между Димитров и Лондеро на корт "Мелбърн Арина" се проведе при затворен покрив на съоръжението, тъй като над града валеше дъжд и много срещи бяха прекъснати, а други отложени.

ПЪРВИ СЕТ
Още самото начало на частта личеше, че Лондеро ще създаде сериозни трудности на българския тенисист. Григор Димитров се сблъска с един съперник, който демонстрира стабилна игра от задната линия и връщаше топката дълбоко в полето на Гришо. До деветия гейм срещат беше равностойна, въпреки че аржентинецът видимо по-лесно печелеше подаванията си. Тогава дойде ключовият момент в сета, тъй като Лондеро направи пробив и поведе с 5:4. След това той спечели собствения си сервис гейм за 6:4 и поведе в резултата на мача.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

ВТОРИ СЕТ
Тази част също започна равностойно, но Григор Димитров показа признаци, че вече се е напаснал на играта на съперника си. Българинът беше близо до пробиви в първите два сервис-гейма на Лондеро, но не успя в опитите си. Това обаче му се отдаде в шестия гейм на втората част и Гришо поведе с 4:2. След това нашият тенисист не загуби гейм до края на сета, който спечели с 6:2.

ТРЕТИ СЕТ
Григор Димитров продължи доминацията си, която започна в края на втория сет. Българският тенисист спечели своите подавания и направи три пробива в сервиса на Лондеро. Аржентинецът демонстрира сериозна съпротива в последния гейм от третата част, когато спаси четири сетбола и два пъти имаше шанс за пробив. Това обаче не се случи и при петата си възможност Гришо взе частта с 6:0 и поведе с 2:1 в мача.

ЧЕТВЪРТИ СЕТ
По подобие на първия сет и тази част протечи изключително равностойно. Лондеро върна стабилната си игра от началната линия и дори има две възможности за пробив в първия гейм. Двамата печелеха своите подавания до деветия гейм, когато Григор Димитров направи пробив за 5:4. След това при собственото си подаване българинът не остави шансове на аржентинския си съперник и приключи сета и мача при първия си мачбол.

РЕЗУЛТАТИТЕ ОТ AUSTRALIAN OPEN - ТУК