Григор Димитров срази французина Грегоар Барер с 6:3, 6:2, 6:2 след 2 часа и 5 минути игра и преодоля първия кръг на “Ролан Гарос”. Така българинът си отмъсти на 103-ия в световната ранглиста за загубата със 7:6(4), 4:6, 5:7 в единствения им предишен сблъсък през февруари тази година на турнира в зала в Монпелие.

Димитров започна лошо срещата и допусна пробив още в първия гейм, но след изоставане с 0:2 направи пълен обрат и на два пъти взе подаването на французина, печелейки първия сет с 6:3.

След това Гришо проби Барер на три пъти и само веднъж загуби своето подаване, за да победи убедително във втората част с 6:2, а тя също като първата продължи 41 минути.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

В заключителния трети сет световният №20 записа нови два пробива срещу своя опонент и без проблеми ликува след 6:2, очаквайки следващия си съперник.

Миналата година Гришо стигна до третия кръг в Париж, където отстъпи на шампиона от 2015 година Стан Вавринка (Швейцария) след три тайбрека - 6:7, 6:7, 6:7.

В следващата фаза в Париж Димитров ще срещне друг тенисист извън Топ 100 - заемащия 102-ото място в ранглистата на ATP Андрей Мартин. Словакът срази със 7:5, 6:1, 6:2 португалеца Жоао Соуса.

ГРИГОР ДИМИТРОВ - ГРЕГОАР БАРЕР 6:3, 6:2, 6:2

ПЪРВИ СЕТ
Срещата започна зле за Григор Димитров, след като Грегоар Барер проби подаването на българина и поведе в резултата на първия сет. Българинът веднага имаше две възможности да върне пробива, но ги пропиля и получи трета такава в ответния гейм. Гришо не се възползва и от нея, пращайки топката в мрежата, а впоследствие французинът затвърди пробива си и дръпна с 2:0. Последва лек сервис-гейм за Димитров, който намали изоставането си на 1:2. След това Григор се разигра и взе подаването на съперника с гейм на нула, връщайки пробива за 2:2. На свой сервис Гришо поведе с 40-0, но допусна двойна грешка и все пак спечели гейма, за да обърне резултат до 3:2. Грешките на французина зачестиха и Димитров отново го проби с гейм на нула за 4:2. Последва оспорван гейм, в който Барер имаше шанс да върне пробива, но българинът се справи с трудната ситуация и спечели подаването си за 5:2. Гришо отстъпи в следващия гейм и преднината му намаля на 5:3, а след това здравата се изпоти в оспорван гейм, в който водеше с 40-0, но допусна три поредни изравнявания. Все пак българинът спечели своето подаване и затвори сета при 6:3.

ВТОРИ СЕТ
Барер спечели първия гейм и на втората част, но този път на свой сервис. След това французинът имаше две възможности за пробив в следващия дълъг и оспорван гейм, но Гришо най-накрая взе подаването си за 1:1. Последва нов продължителен гейм и две възможности пред българина за пробив, а той се възползва при втората и поведе с 2:1. Барер обаче бързо върна пробива още в следващия гейм и изравни за 2:2. Пробивите продължиха и Димитров поведе с 3:2, след като се възползва едва при третата възможност отново да вземе подаването на съперника. Този път Григор успя да затвърди втория си пробив в сета и да поведе с 4:2. В следващия гейм българинът получи нови две възможности за пробив и го постигна за 5:2, сервирайки след това за спечелване и на тази част. Гришо затвърди и този пробив, печелейки не толкова лесно своето подаване, за да приключи сета при 6:2.

ТРЕТИ СЕТ
Грегоар Барер записа най-лесния си сервис-гейм от началото на срещата, печелейки го на нула за 1:0 в началото на тази част. Григор Димитров поведе с 40-0 на своето подаване, но бързо загуби две точки и все пак успя да изравни за 1:1. В следващия доста продължителен гейм Гришо постигна пробив чак при петата си възможност за това и поведе с 2:1. По подобие на предните си сервис-геймове Димитров поведе с 40-0 и даде две точки на съперника, преди да вземе подаването и да затвърди пробива за 3:1. Двамата спечелиха следващите си сервис-геймове и резултатът стана 4:2, след което Григор стигна до шест възможности за нов пробив, но ги пропиля. При седмия си шанс най-накрая Гришо проби подаването а Барер и сервираше за спечелването на мача. В последния гейм французинът пропусна две възможности за пробив, а Димитров записа два аса и след 6:2 спечели срещата.