Григор Димитров загуби с 1:6, 1:6 от Рафаел Надал за 55 минути в среща от третия кръг на тенис турнира в Монте Карло.

Мачът започна кошмарно за Григор и той допусна пробив още във втория гейм, макар да поведе с 30:0. Краля на клея взе подаването си за 3:0, а след това за около 15 минути игра поведе с 4:0 след нов пробив. След гейм на нула в полза на Надал резултатът стана 5:0. Григор все пак взе почетен гейм за 5:1, но нямаше сили за повече и загуби сета с 1:6 за точно 27 минути.

Проблемите на Димитров продължиха и във втория сет и той допусна пробив в първия гейм. След това Гришо продължи с грешките, допусна още един пробив за 0:3 и след като прати топката в аут, взе ракетата си и я счупи от яд, напомняйки за предишни свои нервни изблици на корта. И с новата ракета обаче Григор нямаше шанс и изостана с 0:4 във втория сет за 45 минути на корта. Димитров взе втория си гейм в мача за 1:4, но Надал не допусна грешка и поведе с 5:1 след свой сервис. Краят дойде след 55 минути игра при петия пробив на Надал в мача за крайното 1:6 и във втория сет.

Статистиката на Гришо от двубоите с Надал не е никак добра - 1 победа срещу 14 загуби, като единственият успех на българина е през 2016 година на твърда настилка в Пекин (6:2, 6:4). На червени кортове нещата също не са позитивни за Григор - 1:13 сета в шест мача, като Димитров спечели единствения си досега през 2013 година именно в Монте Карло.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)