Виктория Томова загуби с 4:6, 3:6 от гъркинята Мария Сакари в двубой от 1/32-финалите на "Уимбълдън" и отпадна от турнира след час и 18 минути. Двубоят между българката и номер 5 в ранглистата при дамите бе вторият им досега, като Томова имаше победа в първата им среща.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

Първият сет започна с пропусната възможност за пробив от Томова. При 1:1 последваха три гейма, в които сервиращата тенисистка загуби подаването си. Така Сакари поведе с 3:2, след което затвърди постигнатото (4:2). При 5:4 в полза на гъркинята Томова поведе с 30:0, но не успя да се пребори и Сакари затвори сета с 6:4.

Вторият сет не стартира добре за Томова и тя бе пробита за 2:1. Последваха два гейма, в които и двете можеха да стигнат до пробив, след което играта тръгна гейм за гейм. Подобно на първия сет Томова поведе с 30:0 в последния гейм, след което съперничката й пропиля четири мач пойнта, но затвори мача с 6:3 при петия си опит.

Българката бе по-добра от Мария Сакари в процента на първи сервис - 68% срещу 54%. Както и при спечелените точки на мрежата - 67% срещу 56%.

В третия кръг гъркинята ще срещне Татяна Мария (Германия), победила с 6:3, 1:6, 7:5 румънката Сорана Кърстя.

РЕЗУЛТАТИ и ПРОГРАМА НА "УИМБЪЛДЪН" ПРИ МЪЖЕТЕ
РЕЗУЛТАТИ и ПРОГРАМА НА "УИМБЪЛДЪН" ПРИ ЖЕНИТЕ