ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Водачката в ранглистата при дамите Ига Швьонтек (Полша) повтори успеха си на "Ролан Гарос" след 6:2, 5:7, 6:4 над 43-ата в света Каролина Мухова (Чехия) в тазгодишния финал на турнира.

Победата е първата й над чехкинята, след като загуби досегашните им две срещи през 2019 и 2020 година. Полякинята вече има 4 трофея в турнири от Големия шлем, три от които са на "Ролан Гарос".

200 лв. Начален Бонус Спорт от efbet!

ПЪРВИ СЕТ
Мачът започна с тотална доминация на Швьонтек, която проби съперничката си във втория гейм и поведе с 3:0. Мухова пропусна да върне пробива при 3:1, а при 5:2 в полза на полякинята, бе пробита на нула - 6:2.

ВТОРИ СЕТ
Втората част стартира по идентичен начин с пробив във втория гейм, но този път Мухова успя да си върне загубеното за 3:2. Чехкинята дори поведе за 5:4 с пробив, но вместо да довърши започнатото, допусна равенство. Последва нов пробив за Мухова за 6:5, но този път тя успя да си вземе сета (7:5).

ТРЕТИ СЕТ
Решителната трета част започна с пробив в полза на Мухова, но Швьонтек изравни за 2:2. След 3:3 двете си размениха по още един пробив, а напрежението в края на мача се засили. Полякинята поведе с 5:4, а в последния гейм стигна до пробив за крайното 6:4.

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!