ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров спечели с 3:0 сета (6:0, 6:3, 6:2) срещата си с Тимофей Скатов на старта на "Ролан Гарос". Българинът нямаше особени затруднения срещу преминалия през квалификациите представител на Казахстан, който е №147 в световната ранглиста. В първия сет българинът дори му върза "геврек" - 6:0. Мачът продължи по-малко от два часа.

Григор приключи срещата с 10 аса и общо 31 печеливши удара на сметката си. Той допусна и 28 непредизвикани грешки, с 10 по-малко от Скатов. Бившият №3 в света веднъж загуби подаването си, като на свой ред стигна до 7 пробива.

По-рано стана ясно, че хасковлията вече е част от семейството на френската марка Lacoste, където е и Новак Джокович.

Във втория кръг Гришо ще се изправи срещу Емил Русувуори, който надви Грегоар Барер с 6:2(7), 6:7, 5:7, 6:1, 6:4 след 4 часа и 17 минути. Това ще бъде първи дуел между българина и финландеца.

200 лв Начален Бонус Спорт!

Гришо загря за Откритото първенство на Франция по тенис с финал на турнира в Женева, в който загуби от чилиеца Николас Джари (6:7(1), 1:6). 

Българинът е поставен под №28 в основната схема на "Ролан Гарос", като това беше първата му среща със Скатов. 

Димитров стигна до третия кръг миналата година, където отстъпи пред Диего Шварцман. Най-доброто класиране на българина във френската столица е осминафинал от 2020 г., когато загуби от Стефанос Циципас.

ТИМОФЕЙ СКАТOВ - ГРИГОР ДИМИТРОВ 0:3 сета (0:6, 3:6, 2:6)

ПЪРВИ СЕТ
Григор започна силно и спечели първото си подаване. Във втория гейм Тимофей Скатов успя да постигне преднина от 40:15, но Димитров стигна до равенството, след което успя с две поредни точки да вземе гейма и да пробие казахстанския си опонент. Българинът не срещна особени трудности в своя втори сервис гейм и поведе с 3:0.

В четвъртия Димитров дръпна с 30:0, но Скатов успя да изравни при 30:30, след което Гришо поведе и след грешка на казахстанеца първата ни ракета осъществи втория си пробив. Скатов даде отпор на Гришо в петия гейм, който обаче отново бе спечелен от българина, който поведе с 5:0 след само 23 минути игра на корт №13. Димитров не даде нито една точка на съперника и след бекхенд по диагонала спечели първия сет с 6:0 след 26 минути игра.

ВТОРИ СЕТ
Тимофей Скатов успя да вземе първия си гейм на старта на втория сет, след като поведе с 40:15 и имаше два брейк пойнтна, като успя да се възползва и да реализира ранен пробив. При своето подаване казахстанецът продължи с добрите си изяви и поведе с 40:0, но българинът успя да изравни за 40:40, след което да върне пробива в гейм, продължил близо 7 минути. 

Григор поведе с 40:15 в третия гейм и след страхотен ас дръпна с 2:1 преди почивката. Димитров постигна нов пробив при второто подаване на Скатов и така поведе с 3:1 гейма. Агресивната игра на българина продължи, а след страхотен ас той вече водеше с 4:1.

Скатов обаче също лесно спечели своето подаване и след силен сервис и грешка на българина взе едва втория си гейм в двубоя - 4:2. Григор обаче не остави шанс на съперника и отново спечели гейм на нула при своето подаване. Казахстанецът поведе с 40:30, след което последва форхенд по диагонал на Гришо, който обаче бе в аут и така Скатов намали пасива до 3:5 при геймовете във втория сет. Въпреки това първата ни ракета успя да вземе и втория сет при своето подаване, след като подеве с 40:15 и изпрати страхотен удар по правата, а Скатов не можа да отговори.

TРЕТИ СЕТ
Скатов започна със спечелен гейм при свое подаване. Във втория Григор се опита да играе агресивно на мрежата, но това му изигра лоша шега, тъй като казахстанецът се добра до равенството при 40:40, но Димитров не допусна да бъде пробит рано в третата част. Хасковлията успя да поведе Скатов с 40:30 като бе изключително близо до пробив, но казахстанецът успя да изравни, след което и да поведе с 2:1 гейма преди почивката. 

Григор срещна затруднение при своето подаване, но две грешки на Скатов му изиграха лоша шега и не успя да постигне пробив срещу българина. Казахстанецът поведе с 40:15 в петия гейм, но нашето момче успя да умори противника с дълги разигравания, като го принуди да греши, с което достигна до равенството при 40:40, след което и до пробив, за да поведе с 3:2 преди своя сервис гейм. 

Димитров успя да затвърди пробива си и дръпна с 4:2. Последва нов пробив от страна на първата ни ракета, като Гришо остана на един сервис гейм от победата. Първата ни ракета пропиля един мачбол при 40:30 в своя полза и Скатов стигна до равенството - 40:40. Последва предимство за българина и нови четири изпуснати мачбола, след които обаче Гришо спечели, класирайки се във втория кръг.

РЕЗУЛТАТИ ОТ "РОЛАН ГАРОС" ПРИ МЪЖЕТЕ И ЖЕНИТЕ

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!