Рафаел Надал  надделя с 6:3, 3:6, 7:6(6), 7:6(4) над Ник Кириос и се класира за четвъртфиналите на Аустрелиън Оупън. 

Първият сет беше за испанеца, който е №1 в световната ранглиста. След това обаче австралиецът отвърна на удара и изравни. Третият сет бе доста оспорван и се стигна до тайбрек, в който Надал успя да измъкне успеха с 8:6 точки.
В заключителната част Надал сервираше за победата при 5:4 гейма, но допусна двойна грешка и изостана с 15-40. Първият брейкбол бе спасен след грешка на Кириос. След това обаче представителят на домакините с мощен форхенд изравни - 5:5.

Впоследствие отново видяхме тайбрек, в който Рафа пак доминира и заслужено се класира на четвъртфиналите, където го очаква пореден тежък мач - срещу австриеца Доминик Тийм. 
 
Припомняме, че Ник Кириос не храни никакви симпатии към Надал и много често го е захапвал словесно. Този път обаче австралиецът се държа джентълменски и след мача стиска ръката на Рафа и го потупа по рамото. 
 
В мачовете между двамата Матадора вече има предимство от 5:3 победи и изравни съотношението на 2-2 на твърди кортове. Австралиецът беше голямата надежда на феновете за пробив при мъжете, но не можа да стане осмият тенисист, побеждавал повече от веднъж Надал в Големия шлем.