Състезателките, които ще участват в заключителния турнир в Доха бяха пратени в групи. Четирите рускини бяха разделени по две – Светлана Кузненцова и Вера Звонарева са в едната група, а Динара Сафина и Елена Дементиева – в другата. Двете сръбски звезди Йелена Янкович и Ана Иванович са в първата “бяла” група, а сестрите Уилямс във втората "лилава”, в чест на флага на Катар.

Това не изключва сръбски или американски финал. В груповата фаза всяка състезателка ще играе срещу останалите три в дните от вторник до петък. Победителката от всяка група ще се изправи срещу втората във другата на полуфиналите. Двете финалистки ще играят за титлата в неделя.

“Това бе целта ми през годината. Да играя в Доха”, каза Сафина, която се изкачи от 15-о до второ място в ранглистата тази година, след четири титли и финали на “Ролан Гарос” и на Олимпиадата в Пекин.

Помолена да коментира факта, че е в една група със сестра си Серина Уилямс се пошегува: “Не се притеснявам. Винаги сме в един поток и съм свикнала”. Не бе така на “Уимбълдън”, където тя загуби от Винъс./БЛИЦ

Ето и групите с местата на състезателиките в ранглистата:
Бялата група:
1.
Йелена Янкович (Сър)
4.Ана Иванович (Сър)
6.Светлана Кузненцова (Рус)
8.Вера Звонарева (Рус)

Лилавата група:
2.Динара Сафина (Рус)
3.Серина Уилямс (САЩ)
5.Елена Дементиева (Рус)
7.Винъс Уилямс (САЩ)

Програма за първи ден - вторник, 4 ноември:
1. Кузнецова - Звонарьова
2. Янкович - Иванович
3. Сафина - В. Уилямс