ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Японката Мию Като, която миналата неделя се сдоби с печална слава, след като беше дисквалифицира от турнира на двойки на Откритото първенство на Франция, днес достигна до другия край на емоциите със сензационен триумф при смесените двойки.

Във финала Като и партньорът ѝ Тим Пюц от Германия надиграха с 4:6, 6:4, 10-6 канадката Бианка Андрееску и новозеландеца Майкъл Винъс.

Като и Пюц можеха да спечелят мача и в двата сета, но в първия пропиляха аванс от 4:2 гейма. Във втория те направиха само един пробив, но той дойде в най-подходящия момент - при последното заставане на сервис на Майкъл Винъс. 

 Топ Коефициенти за Спортни залагания!

В тайбрека до 10 точки първата смяна на полетата дойде при 3:3, но след това Като и Пюц направиха пет поредни точки, за да се откъснат напред с 8:3, което реши срещата в тяхна полза.

За 28-годишната Като това е първа титла в турнир от Големия шлем, като същото важи и за 35-годишния Пюц.

Като беше дисквалифицира от турнира на двойки при жените, тъй като при спряла игра уцели, макар и неволно, едно от момичетата, които подават топките край корта. По тази причина тя бе лишена от спечелените от нея точки и пари за достигането до третия кръг на турнира - решение, което японката в момента обжалва.

"Последните дни бяха много трудни за мен. Благодаря на всички треньори и играчи за съобщенията и подкрепата", каза японката.

РЕЗУЛТАТИ ОТ "РОЛАН ГАРОС" ПРИ МЪЖЕТЕ И ЖЕНИТЕ

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!