Шест от десетте най-добри жени в света и петима от топ 20 при мъжете потвърдиха участието си в Международния турнир в Сидни, обявиха организаторите. 

Деветкратната шампионка от Големия шлем Серена Уилямс и номер 6 в света Жо-Вилфред Цонга са поставените под номер едно в схемата на смесения турнир, който ще се проведе от 11 до 17 януари. Уилямс ще дели корта с Динара Сафина, Елена Дементиева, Вера Звонарева, Светлана Кузнецова и Агнйешка Радванска.

Директорът на турнира Крейг Уотсън заяви, че изгряващите звезди Каролин Вознячки, Виктория Азаренка, Ализе Корне и Доминика Цибулкова ще играят рамо до рамо с ветерани като Амели Моресмо, Даниела Хантухова и Ай Сугияма.

Седмият в световната ранглиста Жил Симон ще се присъедини към сънародника си Цонга на мъжкото съревнование заедно с номер 11 в света Давид Набландиян, Игор Андреев, Томаш Бердих, Томи Робредо, Марди Фиш и Ришар Гаске.

Руският шампион Дмитрий Турсунов, звездата от Купа Дейвис Фелисиано Лопес и четирикратният шампион на Сидни и ракета номер едно на Австралия Лейтън Хюит също ще се борят по кортовете./БЛИЦ