Григор Димитров приключи рано-рано участието си на турнира в Стокхолм, който спечели през 2013 година. Българинът беше елиминиран още в първия си мач, отстъпвайки на Сам Куери в срещата им от втория кръг. Григор допусна обрат и загуби от американеца, който е №50 в световната ранглиста - 7:6(7), 3:6, 6:7(3).

Димитров, който беше поставен под №2 в схемата, спечели по инфарктен начин първия сет след тайбрек. Куери отвърна на удара и изравни - 1:1. 
Американецът показа по-здравите нерви и в третия сет, в който се стигна до решителен тайбрек. В него Григор взе едва 3 точки и беше елиминиран от турнира. Мачът продължи 2 часа и 14 минути, а Куери заби 25 аса - с 16 повече от Димитров, който почиваше по право в първия кръг.

Куери започна в Стокхолм с победа над Денис Новак със 7:6(6), 6:4. 

Преди тази им среща Григор беше загубил само сет в трите им мача, които бяха играли до момента. 

Winbet - победата е емоция! (18+)

ГРИГОР ДИМИТРОВ - САМ КУЕРИ 7:6(7), 3:6, 6:7(3) 

ПЪРВИ СЕТ

Димитров започна отлично и спечели на нула откриващото си подаване в мача, като при 40:0 направи ас от втори сервис. Куери отговори със силен първи сервис-гейм, в който Григор успя да взе само точка. 

Второто подаване на Димитров в срещата не бе така безпроблемно като първото. Дори мина през точка за пробив за Куери, въпреки че хасковлията имаше аванс от 40:15. В крайна сметка нашето момче взе гейма - 2:1. 

След това Григор и Куери печелеха лесно геймовете си. При 5:4 в своя полза Димитров успя да притисне американеца, стигайки до 30:0 след убийствен минаващ удар от много трудна позиция, който принуди Куери да сбърка на мрежата. Американецът обаче направи обрат до 40:30 и въпреки че геймът мина през дюс Куери се измъкна - 5:5.

Тайбрекът беше логичната развръзка на първия сет на фона на играта, като и в него Григор започна отлично. Българинът направи ранен мини-пробив за аванс от 2:0. След това поведе с 4:1, а при 6:2 имаше 4 поредни сетбола, но Куери съумя да изравни до 6:6. В крайна сметка Григор стигна до 9:7 и спечели първия сет.

ВТОРИ СЕТ
Димитров и Куери продължиха да печелят лесно подаванията си, но това се промени в шестия гейм. В него сервиращият Гришо се озова в много тежка позиция при 0:40 и още в следващата точка допусна грешка с форхенд по правата, който се спря в мрежата. Първият пробив в мача бе факт и бе затвърден набързо от американеца, който поведе с 5:2 в резултата. Последва размяна на по още един гейм и победителят трябваше да бъде определен след изиграването на трети сет.

ТРЕТИ СЕТ
Григор имаше затруднения в първия гейм, в който бе на косъм от двойна грешка при 30:30. Куери поиска намесата на системата за видеоповторения "Ястребово око" и тя показа, че топката е попаднала в полето, макар и на милиметри от аута, след втория сервис на българина. Това помогна на Димитров да спечели гейма, но Куери бе безпощаден на свой сервис и веднага направи 1:1. В следващите геймове нямаше точки за пробиви, но при 4:4 Григор беше опрян до стената. Трябваше да отразява брейкпойнт с тежестта на скрит мачбол. И Григор издържа, заличавайки точката за пробив с невероятно отиграване на мрежата. След това се пребори за 5:4, после поведе и с 6:5, но Куери го шокира, довеждайки спора до нов тайбрек. В него Григор взе едва три точки и загуби, записвайки нов разочароващ резултат.