ПЛЕЙБОИТЕ

Марат Сафин – братът на набиращата все по-голяма популярност Динара има доста интересен живот извън терена. Последното доказателство е, че яви за срещите от “Хопмън Къп” посинен, след бой на Нова година.
В личния му живот обаче има доста интересни моменти. Една от първите му любови е моделът Татаня Корсакова. Връзката им обаче трая едва година. След нея в обятията му попада актрисата Елена Корикова, позната у нас с участието си в сериала “Бедната Настя”. След нея на сцената се завръща милионерската щерка Дария Жукова. Тя е често до Марат, но двамата прекарват три години в непрестанни скандали и раздели. Малко след окончателната им раздяла Дария се събра с милиардера и собственик на Челси Роман Абрамович.
Най-драматичната му връзка обаче е в края на 2007-а с Оксана Апликаева. След краткия им романс моделката натрупа слава, разказвайки пикантни подробности за връзката им. Двамата се срещат на погребение, а трагичното в случая е, че Оксана бе намерена задушена в покрайнините на Москва през септември.
Сега обаче Марат изглежда щастлив и влюбен в певицата Настя Осипова (на снимката), вокалистка на групата “Блестящите”.

Анди Родик – връзките на американеца е трудно да бъдат изброени. В последно време обаче се кротна в обятията на любимата си Бруклин Декер (на снимката). Очарователната дама е модел на бански костюми за “Спортс Илюстрейтед” и двамата обявиха годежа си преди почти година.
Хронологично тенисистът излизаше с Алисия Липски (ТВ водеща), Суси Абромейт (актриса, излизала още с Марди Фиш и Боде Милър), Ашли Хоркироуд (тенисистка, също имала връзка с Марди Фиш), Сабрина Олдридж (актриса), Лорен Бедфорд (модел), Манди Мур (актриса), Мария Шарапова (тениситка) и Парис Хилтън (наследница на хотелска верига, модел, актриса, водеща)
Най-скандалният момент в личния му живот е периодът, в който се среща едновременно с колежката си Мария Шарапова и актрисата Манди Мур.

Фернандо Вердаско – Изоставеното гадже на Ана Иванович едва ли ще страда дълго, че красавицата го замени със състезател по голф. Испанецът също е разбил не едно и две сърца. Първата му приятелка бе аржентинската тенисистка Жизела Дулко, но се разделиха за по-малко от месец. След нея испанецът се влюби в сънародничката си актрисата Дафине Фернандес през лятото на 2004, но за кратко. Преди Ана пък Фернандо излизаше с модела Присила Де Густин, но малкото след като оповестиха връзката си се разделиха. Остава да гадаем кое ще е следващото завоевание на испанския Дон Жуан.

Новак Джокович – Скандали има и около сръбският състезател, въпреки тригодишната му връзка с очарователната Йелена Ристич. Йелена (вдясно) е с година по-възрастна от него, родена в Белград и учи икономика в Милано.
Въпреки че е щастливо влюбен в Йелена, 2008 година бе доста скандална за Ноле. През март бе заснет в доста интимна обстановка с колежката си Мария Шарапова. Папараците ги “хванаха” в нощен клуб в Маями, където си прекарали доста добре и напуснали заедно заведението.
По време на Олимпиадата в Пекин пък слуховете свързваха Джокович с красивата копиехвърлячка Лерин Франко. Играчът отрече и все още се появява заедно с голямата си любов Йелена.

РОМАНТИЦИТЕ

Роджър Федерер – Тенисът, Олимпиадата и Навратилова са връзката между швейцарецът и любимата му Мирослава Ваврицец. Семейството й емигрира от Словакия в Швейцария и там тя среща популярната си сънародничка Навратилова. Мартина подарява на 9-годишната Мирка тенис ракета и я насочва към свои познат, който да я тренира. През 2000 година тя стига 76-ото място в света и заминава за Игрите в Сидни. Заедно с Роджър печелят бронзовите медали на смесени двойки и любовта им пламва на корта.
Две години по-късно тежка травма прекратява кариерата й и Роджър я кани за свой мениджър. Специалистите твърдят, че успехите на Федерер се дължат на половинката му Мирка.

Рафаел Надал – През лятото феновете на тениса разбраха, че  световният  номер 1 е криел връзката си от медиите цели три години. Папараците обаче го изловиха в почивка на плаж в Майорка. 20-годишната Мария Франсиска Перело, наричана Хиска е любовта на Надал още от ученическите им години. Красавицата учи бизнес администрация и стои далеч от светлината на прожекторите.

Анди Мъри – И четвъртият в световната ранглиста има дълга връзка с момиче. Той среща 18-годишната Ким Сиърс на “US Open” през 2005-а, но я преследва цяла година преди да я склони да излезе с него. В момента Ким е студентка, а с тениса я свързва баща й, който е бивш треньор на Даниела Хантухова. Приятелката на Мъри не иска слава и не се вижда като жена, която се появява по медиите и живее, за да пазарува./БЛИЦ