Вторият в основната схема на международния турнир по тенис за мъже "Изида къп" Тодор Енев се класира за 1/8-финалите в надпреварата. Това стана, след като победи с 6:2, 6:1 състезаващият се за Нова Зеландия Кирил Червеняшки.

Надпреварата напусна и първият поставен. Бомбата хвърли 1499-ия в международната ранглиста Цветан Михов, участващ с "Уайлд кард". В първия кръг той победи с 6:4, 6:3 седмият в схемата и 867-и в света Вадим Алексеенко от Украйна, информира plovdiv24. В следващия кръг Цецо ще спори с Патрисио Конортофф от Аржентина. Победи в турнира на сингъл записаха Тихомир Грозданов, надделял с 6:3, 6:3 над Валентин Димов, и Симеон Иванов, който отстрани сърбинът Предраг Недялкович с 6:4, 6:3.
 
В четвъртък първата ракета на България Ивайло Трайков излиза в 9:30 часа на кортовете на ТК "Изида" в градския парк в Добрич срещу Васил Младенов за място на четвъртфиналите. В турнира по двойки Борис Бакалов и Васил Младенов се класираха за полуфиналите, с което си гарантираха 260 долара от наградния фонд и 4 точки за международната ранглиста. Двамата се наложиха с 6:3, 6:1 над Едуардо Ниедбалски (Чили) и Ивелин Колев (България).
 
Турнирът в Добрич преминава на високо ниво и при перфектна организация от страна на домакините и федерацията по тенис. Майсторските разигравания на кортовете привличат зрители от Варна, Каварна, Балчик, Генерал Тошево, Силистра и други близки градове. Третият в схемата Богдан Леонте от съседна Румъния също има агитка на трибуните. /БЛИЦ