Номер 3 в световния тенис Новак Джокович постигна трудна победа над Куон Сун-уу (Южна Корея) с 3-1 (6:3, 3:6, 6:3, 6:4) в първата си среща от Откритото първенство на Великобритания по тенис.

Успехът бе под №80 за сърбина, който става първият тенисист с поне 80 победи на всеки един от четирите турнира от Големия шлем.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

Мачът започна трудно за Джокович и той допусна пробив за 1:2. Сърбинът обаче успя да го върне за 3:3, а при 4:3 в своя полза проби съперника си и си осигури ценно предимство преди оказалия се последен в сета девети гейм (6:3).

В началото на втория гейм мачът бе прекъснат за няколко минути заради инцидент по трибуните, а пауза имаше и към края на сета. Втората част бе по-добра за Куон Сун-уу, който проби за 3:1, измъкна се при 0:40 в следващия гейм и в крайна сметка взе сета с 6:3.

Третият сет премина по подобен сценарий, но пробивът бе за Джокович за 5:3.

Бившият номер 1 в света се измъкна от пробив при 1:0 в четвъртия сет, след което проби на нула за 3:2. Последваха още три гейма при сервис на Джокович, при които съперникът му не успя да вземе нито една точка и сърбинът затвори сета с 6:4.

Напред в турнира продължават още Жауме Мунар (Испания), Камерън Нори (Великобритания), Куентен Алис (Франция) и Томи Пол (САЩ). Няколко двубоя бяха забавени заради дъжд и се доиграват в момента.

Мачът на Григор Димитров също бе забавен и трябва да започне около 22:10 наше време.

РЕЗУЛТАТИ и ПРОГРАМА НА "УИМБЪЛДЪН" ПРИ МЪЖЕТЕ
РЕЗУЛТАТИ и ПРОГРАМА НА "УИМБЪЛДЪН" ПРИ ЖЕНИТЕ