Хърватката е 167-ата в световната ранглиста. Пиронкова никога не е преодолявала втория кръг в Мелбърн, но ще има възможност да го стори при успех срещу победителката от двубоя между Мелани Саут (Великобритания) и 16-ата поставена в схемата, французойката Марион Бартоли.

Пиронкова буквално отвя хърватката в първия сет, като не й позволи да вземе нито гейм. Нашето момиче се възползва максимално от слабия сервис на Шпрем и демонстрира 100%-ова успеваемост при точките за пробив - 3 от 3. Цвети започна ударно и втората част. Тя спечели своето подаване и имаше възможност да пробие за 2:0, но суперничката й удържа подаването си.

В следващия гейм Пиронкова цели 4 пъти беше изправена пред опасността да допусне пробив, но се измъкна. В тези минути българката все по-трудно печелеше точките при собствен сервис и логичното се случи в 7-ия гейм, когато Шпрем направи първия си пробив и поведе с 4:3. Пиронкова веднага се реваншира и изравни, а после с доста усилия взе подаването си и се доближи само на гейм от крайната победа. Цвети пропиля първия си мачбол при 40:15, но следващата точка бе в нейна полза и слоли край на мача. /БЛИЦ